Milyen Katanákat lehet kapni innen?
Hali
Ennyi pénzért én biztosan nem venném meg.
Mire akarod használni? Ettől függ milyen kardot kéne venned.
Vastagság - Ha vági akarsz, akkor egy vaskosabb példány a jó, ha iaira, akkor a könnyű pengék inkább.
Damaszkolás - Alapból nem vennék damaszkolt pengét. Nekem van ilyen, de csak azért vettem, mert még hiányzott a gyűjteményemből. Gyakorlati haszna a mai acéloknál nincs. Ellenben jó nagy felárral jár és könnyen belecsúszhat láthatatlan kovácsolási hiba.
Rétegelés - Vágókardhoz fölösleges a több rétegű kard. Sima monoacél, azaz maru penge a legjobb. Ezek jobban bírják a strapát. Nem mellesleg jóval olcsóbbak is.
Differenciáltan edzett - Ez annyit jelent, hogy valódi-e a hamon vagy sem. Ha igen, akkor a vágórész keményebbre van edzve, mint a kard többi része. Én az ilyeneket tartom jónak.
Vércsatorna - Ha van, akkor könnyebb de picivel gyengébb a kard. Elsősorban esztétikai döntés ez szerintem. Én nem szeretem.
Méret - Olvassál utána milyen hosszú penge jó neked.
Mindenesetre érdemes az ismert márkákból válogatni: Paul Chen (Hanwei), Huawei, Ronin, Musashi, stb.
Érdemes külföldről rendelni a kardot, Magyarországon nagyon felárazzák őket. 300 USD-től érdemes nézelődni.
Egyébként itt: [link] és itt: [link] nagyon sok jó információt találsz.
Pár kard ami talán jó lenne neked:
Hanwei Bamboo Mat (nagyon szép hamonja van)
Hanwei Practical Katana Classic
Ronin Dojo Pro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!