Mikor használjuk az, , about''-ot?
Az osztálytársam , azt mondja , hogy amikor mesélünk valamit , de ezt nem nagyon értem , és engem nagyon idegesít ez :D
A válaszokat előre is közi :)
Gondolom, azt akarta mondani az osztálytársad, hogy ezt jelenti: valamiRŐL vagy valakiRŐL mesélünk valamit:
Tell me about it! = Mesélj róla!
Szia, az about egy -ról toldalék. Pl. I'm reading ABOUT Brasil (BrazíliáRÓL olvasok) Vagy van még egy -ról toldalék, a from ezt akkor használod amikor azt mondod pl hogy A dió leesik a fáról, vagyis The nut is falling FROM the tree.
Nem vagyok olyan pro angolos de remélem tudtam segíteni és nem hülyeséget írtam le :)
4-es, igazad van :) de a mai világban már elég az is hogy Look out nut rain! :D
A from egyébként lehet -tól -től toldalék is: I'm from Hungary. (Magyarországból származom.)
Meg pl amikor azt mondjuk hogy: menj el aboutba, hozzál kenyeret, tejet.
Vagy hogy: about messze van, nem megyek
Csak jelezném 6-os számú humorzsákunknak, hogy az about elöljáró helyes kiejtése: "ö-báut". Akkor inkább inkább egy csónakot kérjenek tőled a boltból, hogy mondhasd: a "boat" messze van.
Tuuuudom, tuuuudom, az éjn jóu éjdös főmenőüimmöt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!