Munkanélküliek, ti hogy élitek meg ezt az állapotot?
5 év alatt nem volt egyetlen lehetőség sem?Merrefele laktok?Èn elég rosszul élem meg szinte szégyellem.Elég furán tudnak állni
az emberhez ha nincs munkája.Azt tudom ha teljesen lenullázódnék anyagilag elvállalnék bármit mert 0 keresetből elég nehézkes a megélhetés...
Én szintén 2009. év óta voltam munkanélküli és 25 éves vagyok. (Jelenleg egy irodai közfoglalkoztatásban veszek részt.) Nálam hozzátartozik a dolgokhoz, hogy először sajnos egy elavult rész-szakképesítésből vizsgáztam, de szereztem egyéb képesítést és érettségit is. Az elavultságról akkor még nem tudtam, de mégsem voltam egy tanulatlan ember. Ami jónak tűnt volna nekem, ahhoz kevés voltam. Árufeltöltő és egyéb kisegítő álláskörnél viszont azt kaptam az arcomba, hogy túlképzett vagy túl okos vagyok. Ez ment éveken át. Budapesten lakok. Ismerőseim szerint mostanában a vidéki nagyvárosokban jobb a helyzet.
Jelenleg piacképes OKJ-szakmát tanulok önerőből és azzal kapcsolatosan reménykedek. A munkaügyi hivatal tanfolyammal kapcsolatban sem segített nekem, mert csak a romákat segítik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!