Honnan, vagy kitől származik az "ül, fekszik, kulturáltan szórakozik" kifejezés?
Ha az emlékeim nem csalnak, akkor már 2005 környékén is találkoztam vele az interneten, de azóta is felbukkan ilyen-olyan szövegkörnyezetben, általában lazább, humorosabb fogalmazásokban.
Ettől függetlenül sosem láttam, hogy az eredetére utaltak volna. Honnan jött, kik használták először ezt a kifejezést?
Ha az a kérdés, hogy a "normál" (értsd: kutyára vonatkozó) használatból ki vitte át az emberekre, azt nem tudom – szerintem nem is fog kiderülni –, de kutyára találtam régebbit is:
Közzétéve 2002 január 6. - 16:26
...Az én Cseresznye kutyám még iskolába sem járt (de azért jó fej; ül, áll, fekszik, kultúráltan szórakozik)
Egyébként 2005-ben több helyen is idézik azt, hogy "Fekszik! Alszik! Kulturáltan szórakozik!", úgyhogy lehet, hogy tényleg volt akkor valami közismertebb említése...(?)
(Valószínűleg ez a kis kritika nem számít közismert említésnek: [link] :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!