Ha az aszfaltra graffitizek akkor az büntetendő? Mi történik ha észre veszi a rendőrség? Mit kaphatok érte?
Nem tudom, mennyire aktuális, a wikipédiából másoltam ki:
A falfirka a magyar büntető törvénykönyv szerint festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha a firkálással okozott kár több mint kétszázezer forint, vagy ha műemléket, szobrot, templomot, sírt rongálnak meg, akkor a maximális büntetés három évig terjedő szabadságvesztés. Amennyiben a kár több mint kétmillió forint, a büntetés egytől öt évig terjedhet, ha pedig több mint ötvenmillió forint, akkor a büntetés a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is elérheti.
Felfüggesztett kaphatok?
mien esetben?
mert csak 4 szó volt amit leírtam
az hány évre becsülhető?
Hát akkor csak hígítót kell vennem mert avval lejön,
az legyen a legnagyobb baj!
köszönöm a segítséget,egy kicsit megnyugodtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!