Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mióta foglalkozik a tanár a...

Mióta foglalkozik a tanár a diák lelkivilágával?

Figyelt kérdés

Egyik osztálytársam azért nem írta meg a felmérőt,mert rossz volt a kedve,nem tudok koncentrálni blablabla... :O

A tanár azt mondta "Látom,h nincs minden rendben.Valami baj van?Szomorúnak tűnsz.Történt valami?" stb...

Pedig nem volt semmi,csak rossz volt a kedve + nem tanult. -.-*

Nem értem,h mióta foglalkozik a tanár (ennyire) a diák lelkivilágával?

Ennyi erővel aztán holnap én se megyek suliba,mert rossz a kedvem....

Ti mit gondoltok erről?

2009. dec. 13. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már, hogy megkérdezték, mi bajom van hetek óta. De ehhez semmi köze a tanárnak. Neki az a feladata, hogy tanítson. Nem pszichológust kell játszania.
2009. dec. 13. 16:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Sajnos a tanárok sokszor azt hiszik, hogy bele kell minden esetben avatkozni a dolgokba.Nekem mikor a szüleim váltak (9 éves voltam) az ofőm pszichológust játszott.Nagyon utáltam, hogy kérdezget és minden nap sírva mentem haza.

"Kit szeretsz jobban?Apuknál vagy apukádnál maradnál?"

Elég volt a gyerekelhelyezési pert végigbőgni:-//

2009. dec. 13. 16:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy neked nagyon rosszul esett az, hogy mással engedékenyebbek a tanárok, mint veled. Hidd el, a tapasztalt tanárok ki tudják szűrni, mikor keres kifogásokat a gyerek, és mikor van baj. Az a probléma, hogy sok tanár egészen egyszerűen nem figyel oda a gyerekre, így sok probléma a szőnyeg alá söprődik. Aki meg odafigyel a gyerekre, látja, hogy valami nem stimmel vele, és ezt még ki is akarja deríteni - mert empatikus, igazi nagybetűs Pedagógus -, annak meg meg kell küzdenie a többi diák rosszallásával is.
2009. dec. 13. 16:11
 4/9 anonim ***** válasza:

nálunk le se szarják ha egy diáknak rossz kedve

megírja és kész :O

2009. dec. 13. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Annyiból jó, hogy nem szarja le a gyerekeket, és törődik velük.

Kevés az ilyen.

Mindazonáltal a dolgozatot meg kell írni.

2009. dec. 13. 17:10
 6/9 anonim ***** válasza:
A tanárnak nem csak a szellemi tudást kell a gyerekbe tölteni. A tanárnak az is dolga lenne,hogy ki tudja szűrni,hogy probléma van a diákkal. Törődnie kell a lelkével is,végül is nem csak tárgyak vagyunk, mint egy számítógép,hogy töltse fel a adatokat. A dáknak lelke is van, főleg egy középiskolásnak, aki amúgy is válságon megy át tinikorban. Egy normális tanár ezzel is foglalkozik,nemcsak a tananyaggal. A tanárnak nevelői feladata is van, ezért "avatkozik" bele. Szerintem ez jó dolog. Nekem is volt olyan tanárom, akivel meg tudtam beszélni mindent, és sokszor volt jó. És nem adta tovább. Ritka az ilyen tanár, és meg kell becsülni. Ne legyetek ilyen ellenségesek, vegyétek észre a segítő szándékot is, ne csak a rosszat.
2009. dec. 13. 17:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de szerintem a dolgozatot akkor is meg kell írni,ha rossz a kedve...Nem? O.o
2009. dec. 13. 18:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ..mert ha nagyon nagy a baj, akkor ha megszakad sem tud koncentrálni a dogára..itt pl. most olyanra gondolok,hogy elveszített valakit( szülő, barát). Ilyen esetben én sem íratnám meg, hazaküldeném. De ha csak "bal lábbal kelt fel", akkor természetesen megíratnám,az nem kifogás.
2009. dec. 14. 15:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Semmi tragédia nem történt,csak rossz volt a kedve...
2009. dec. 14. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!