Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyit keresnek a kamionsoför...

Mennyit keresnek a kamionsoförrök a SPARNAL és a TESCONAL! Mik a hallottak, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Vezetés idö stb

2014. márc. 5. 20:52
1 2 3
 11/24 szántóvető ***** válasza:
a kérdésre nem válaszoltam kb. 180 körül.
2014. márc. 10. 20:49
 12/24 anonim ***** válasza:

# 10

Továbbra is csak hiszed, hogy különlegesen nehéz a munkád. A pék mindig a 60 fokban áll, nem csak amikor épp a kamionban elromlik a légkondi.

Mindenki más elüthet bárkit (bár nem tudom melyik egyenes sztrádán ütnél el labdázó gyerekeket, viszonylag rohadt keveset közlekednek kamionok városban) a közúton, ez nem különlegesség. Ahogy a raktáros ugyan úgy a saját fejére ejthet egy raklapot ami agyonüti, a pék simán elveszti egy karját ha nem figyel, mert nem ám otthoni kis sütőkkel csinálják a kenyereket, hanem nagy etázs meg álló kemencékkel...

Azért meg meg ne sajnáljalak már, mert napi 2x le kell húznod egy kamiont békával.. Ember, egy 60 kilós lány röhögve húz egy tonnás lisztes vagy ásványvizes raklapot. Felnőtt férfinek meg ne kottyanjon már, amikor egész nap ülve vezetsz.. Huzigáld napi 8 órát, rögtön rájössz mi a nehéz.

Azt meg ne keverd ide, hogy a munkaadód elvárja tőled a szabálysértést és rád veri a büntetést. Mással is megteszik csak töredéke pénzt keresi, mint te.

2014. márc. 10. 21:00
 13/24 szántóvető ***** válasza:

"Mindenki más elüthet bárkit (bár nem tudom melyik egyenes sztrádán ütnél el labdázó gyerekeket, viszonylag rohadt keveset közlekednek kamionok városban" persze,a kamionok a pályán rakodnak.

"Ahogy a raktáros ugyan úgy a saját fejére ejthet egy raklapot ami agyonüti" ezzel nincs is baj,te hibázol te halsz meg.én hibázok,mások halnak meg.

elég ha a holttérben nem veszek észre egy kisautót és keresztülgázolok rajta

persze vízszintes helyen békázni könnyű de hiába szintezek elöl-hátul,partnak kell tolni a békát.csináltál már ilyet?fogadjunk hogy nem.

nem a főnök büntet hanem a hatóság.

2014. márc. 10. 21:35
 14/24 A kérdező kommentje:
Elmondanám drágalátos pékúrnak, hogy oda adom a kamion kulcsát mennyen ki egy 4 hetes utamra ahol 90%-ba VÁROSBA építkezésre járok tandem szerelvénnyel ahol a 40milliós családi háznak a kerítését összetöröm mert nem fér el az autó meg a kilógó gyümölcsfa ágakat letördelem lefényképeznek jön a hatóság nem csak a RENDŐR.Másszon fel a platóra nyáron 40-fokba rakodjon le KÉZZEL mert a targonca vagy elromlott vagy nincs villa hosszabbítója.Ponyváz el ha kell egy nap PONTOSAN 10-szer.Azt is elmondom mér mert kapok 5 felrakót és mivel tandem dupla munkát csinálok..Ja és egész nap nem eszel semmit.. Én elhiszem, hogy nehéz a pékmunka de aki nem csinálta ezt és nem szopott a tipikus magyar cégeknél az egy szót se szóljon lehet többet keresek 200-ezerrel még szép lenne ha annyit keresnék mint egy pék de te otthon vagy minden nap a családoddal látod felnőni a gyereket meg a fele felelősség sincs rajtad mint rajtunk...És még annyit meg sugók, hogy már az utolsó targoncás vagy rakodó segéd munkás lenézi(tisztelet a kivételnek) a kamionost úgy hogy..meg nem tudom a te munkádba mennyire tartozol felelősséggel más emberek életéért...mert én minden nap több száz emberéért...PL: nem eszek semmit mert nem tudok és vezetés közbe leesik a vércukor szintem.. ha meg útközbe eszek akkor meg az baj mert motoszolok..Ja és még annyit így, hogy lehet te csinálod meg a kenyeret,de ha mi nem vagyunk akkor neked sincs munkád mert mi visszük oda a lisztet stb..és ezek nélkül elég nehéz kenyeret csinálni..
2014. márc. 10. 23:28
 15/24 A kérdező kommentje:
Szántóvető: igazad van!! és köszi a választ.
2014. márc. 10. 23:34
 16/24 anonim ***** válasza:

"persze vízszintes helyen békázni könnyű de hiába szintezek elöl-hátul,partnak kell tolni a békát.csináltál már ilyet?fogadjunk hogy nem."

Fogadjunk, hogy de? Pontosan tudom milyen lehúzni a teli raklapot a pótról. Meg azt is, amikor szét van baxva a rámpa vagy a pót vége és az elektromos béka nem tudja áthúzni a "huplin" a tonnás raklapot és kézivel kell átrángatni.

Kérdező:

Tipikus elvakult pökhendi barom vagy - már megbocsáss. Amúgy nem vagyok pék, az csak egy példa volt.

Azt hiszed különlegesen nehéz a munkád - holott nem az. Ezzel még nem is lenne baj, mindenki szereti túlértékelni a munkáját. A baj azzal van, hogy olyan hülyeségeket jelentesz ki, hogy:

"minden nap több száz ember életéért felelsz" - akkor egy buszsofőr mit mondjon?

meg a kedvencem, amit a kamionosok nagyon szeretnek hajtogatni:

"mi nem vagyunk akkor neked sincs munkád mert mi visszük oda a lisztet"

Ez az a baromság, ami teljesen ki tudja verni nálam a biztosítékot. Most mondjam, ha a mérnökök nincsenek akkor neked nincs munkád, mert nem lesz út, nem lesz alkatrészt a kamionodba és nem lesz gázolaj, amivel hajtani tudnál? Érted ugye? Sőt, ha nincs az a szerencsétlen pék, akkor neked sem lesz munkád, mert nincs kinek odavinni a lisztet.

Remélem kezded kapisgálni a lényegét a mondandómnak.

Senki munkája nem értékesebb a másikénál, ráadásul a kamionosok a magyar valóságban még mindig jól meg vannak fizetve a munkájukhoz képest.

Azt meg, hogy a munkaadód nem engedi, hogy szünetet tarts, hogy egyél-igyál (ami amúgy konkrétan életveszély, remélem felém nem sokat jársz), többet kell hajts és gyorsabban, mint amit a törvény megenged azt ne vetítsd már ki, mint "munkakör". Ezeket bárki mondhatná, legyen pék, rakodó vagy irodai adatrögzítő. Ez a nem normális dolog kategória.

2014. márc. 11. 07:15
 17/24 szántóvető ***** válasza:
a Pékek keveset keresnek sok más fizikai dolgozóhoz hasonlóan SAJNOS.
2014. márc. 11. 07:23
 18/24 A kérdező kommentje:

Egy én nem mondtam, hogy a busz sofför nem felel emberek életért söt jobban mint egy kamionos..Igen jól mondod ha nem lenne gázolaj, út stb nem tudnâk mivel és hol dolgozni.. És ige te csinálod meg a kenyeret amit megeszünk ezt TISZTELEM is de ha nem visszük oda az anyagot hát akkor elég nehéz kenyeret csinálni.. mint nekem gázolaj nélkül menni.

Azt mondod, hogy a magyar viszonylathoz képest jól keresünk na látod az ilyen emberektöl falnak tudnék menni..Miért keressek én ugyan azért vagy még nehezebb munkáért SOKKAL kevesebb pénzt.PL: egy német kamionos keres 2000-töl 3000- €-ig ja és minden hétvégén otthon van és nem jár messze mert vagy belföldon vagy csak a szomszéd országokba jár..vagy ott van a pék,targoncás stb is SOKKAL de sokkal többet keresnek ugyanazért a munkáért vagy kevesebb munkáért.Ja és azt mondtad, hogy barom vagyok..hat ha ilyet mondanék: mert kamionok nem nagyon járnak kamionok..hát igen a kamionok autópályán rakodnak..Menj be a városba pl a sparnal se kamion jár ha nem kombi autó GRAT

2014. márc. 11. 10:59
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyik ember munkaja sem er tobbet a masikenal? De minek kellenek a politikusok? Na jo maradjunk a vitanal mert igen egyik Legalis munka sem er tobbet a masikenal! Teljesen igaz de akkor mert csak kulfoldon fizetik meg e munkakat akkor en ugy veszem,hogy ha keveset keresek senki vagyok egy pedagogushoz kepest? Akik mellesleg nyaron fizetett 3 honapos szabadsagon vannak a nyari szunet miatt?
2014. márc. 11. 13:23
 20/24 anonim ***** válasza:

"de ha nem visszük oda az anyagot hát akkor elég nehéz kenyeret csinálni.. mint nekem gázolaj nélkül menni. "

Igen, megfogtad a lényeget. Pont ezért nem ér egy fikarcnyival sem többet a TE MUNKÁD mint BÁRKI MÁSÉ. Mert a pék nélküled nem tud sütni alapanyag híján, te meg pék nélkül nem tudsz zabálni, mert nem tudsz kenyeret sütni a motorháztető alatt. Érzésem szerint eléggé kvittek vagytok.

"Miért keressek én ugyan azért vagy még nehezebb munkáért SOKKAL kevesebb pénzt.PL: egy német kamionos "

Tudom, hogy ezt most nem fogod megérteni, mert túl gyenge vagy szürkeállományban, de:

Ez az érvelés teljesen irreleváns. Németországban MINDEN EGYES MUNKAKÖR jobban meg van fizetve. A pék, a kamionos, a takarítónő és az egyetemi tanár is. Tök felesleges összehasonlítanod egy német bért egy magyar bérrel, mert semmi köze a jelen vitánkhoz. Ezt emészd egy kicsit, amíg felfogod.

A belvárosi teherforgalom 95%-át 7,5T alatti teherforgalom teszi ki. Ez tény, hiába ágálsz és fröcsögsz ellene. Akkor miről is beszélünk?

Ahogy a disztribúciós központok is a városon kívül, sztrádák vagy a körgyűrűk mellé települtek (pont az idióta Sparon kívül, akiknek volt annyi eszük, hogy építettek egy logisztikai központot a 17. kerület közepére...). Nem véletlenül.

Nem vagyunk szürkeállományban egy súlycsoport, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy soha a büdös életben nem fogod megérteni azt, amit magyarázok neked 2 napja. De nem baj, szükség van egyszerű emberekre is... Csak nem kéne nekik internetet adni.

2014. márc. 11. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!