Matematika! Hogyan kell kiszámolni? :D Lécci! :D Algebrai kifejezések! -Számkifejezések! :D
100 és 250 hányadosát csökkentsd 1
- -del!
2
2.feladat:
Egy autóbuszra az első megállón 15 utas szállt fel.Az ezt követő öt megállón az utasok száma a következőképpen változott:10 utas leszállt,és 16 felszállt,5 szállt le,és 9 szállt fel,3 szállt le,és 18 szállt fel,22 szállt le,és 1 szállt fel,végül 10 utas szállt le,és 6 szállt fel.Hány utassal érkezett az autóbusz a hetedik megállóra?:D
Elsőt nem is értem :D
A másik
15-10+16-5+9-3+18-22+1-10+6
100/250 - 1/2 =100/250 - 125/250 = -25/250
Nekem legalábbis ez jött le a példából.
szerintem is olyan egyszerű a második feladat, mint ahogy azt az első válaszoló leírta! :)
akkor ugye 15 utas érkezett a 7. megállóig, és ha visszafele "leellenőrzöd" ellentétes műveletekkel kijön az első megállónál felszállók száma(15)...szóval szerintem ez ilyen egyszerű! :D
szerintem az úgy van, ahogy a 3. válaszoló leírta! :)
/de az kicsit nem világos.... 1/2-del kell csökkenteni a hányadosukat? (mert ha igen, akkor a 3. válaszoló azt szépen kifejtette.)/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!