Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Canon vagy a Nikon a jobb?

A Canon vagy a Nikon a jobb?

Figyelt kérdés
2014. febr. 28. 12:30
 1/3 Grim13 ***** válasza:
Canon, de kinek mi jött be, én egy 2-3 éves Canon géppel vagyok megelégedve, Nikonom már ment tönkre... de sok ismerősnek vagy a Nikon és ők haláluk pillanatáig 10 körömmel védenék a márkát! ez egy elég jó cikk a témáról ha hajlandó vagy elolvasni [link]
2014. febr. 28. 12:59
 2/3 Süni dörgő válasza:

Mindkettő márka Canon és Nikon is egyformán fejlett,megbízható márka!

-Soha ne úgy döntsetek hogy "hallottam hogy most a canon jobb,vagy a Petinek Nikon van és tetszik neki" hanem mindig adott árhatáron belül hasonlítsatok össze több gépet.

-Vegyétek kézbe,használjátok mert a legnagyobb különbség mindig a fogás,menü,funkciók,használat terén van két vagy több márka között.

-Soha ne a megapixel alapján válasszatok.

Amennyiben nem akartok posztert nyomtatni már 12 megapixeles fényképező már bőven elég.

Gondoljatok bele egy Fullhd monitor alig több mint 2 megapixel.Egy 10-12 megapixeles gép már elég tartalékot fog képezni hogy olyan képet készítsünk amit interneten vagy papíron jó minőségben meg tudjunk jeleníteni.

-Ha kezelés,fogás,használat után sem tudunk dönteni nézzük meg hogy melyikhez milyen objektívek vannak olyan árban ami nekünk belefér a keretbe.

-Ha kinéztünk több gépet olvassunk róla résletes teszteket,tulajdonságokat,így ha hiányzik olyan funkció amire szükségünk van,akkor ki tudjuk zárni.

Érzékelő:Egyes érzékelők dinamikatartománya jobb,mások magasabb iso nál is jobb képeket készítenek.

Ennek összehasonlítására ajánlom az alábbi oldalt:

[link]

Ha leszűkítettük a keretet néhány darabra keressünk utána fórumokon olvassunk róla tapasztalatokat,véleményeket,kommenteket ezzel megerősítve magunkban a döntést.

De soha ne 1-2 vélemény alapján döntsünk.

Viszont ha valamiről általánosan állítják hogy fókuszhibás, vagy olajfoltos az érzékelő ez valóban igaz,ezekkel számolnunk kell.

Ha elérkeztünk a vásárláshoz lehetőleg olyan üzletben tegyük ezt ahol van lehetőség kipróbálni a gépet,tesztfotókat készíteni,feltölteni számítógépre és megnézni az eredményt.

Sajnos sok esetben van fókuszhibás,vagy koszos olajfoltos érzékelővel rendelkező gép,fókuszhibás objektív,ezért erősen ajánlom hogy gépvásárlás és objektívvásárlás esetén ha lehet vigyünk magunkkal olyan személyt aki gyakorlott a fotózásban,képes felmérni a fókuszhibákat egy kis használat után.

Pentax K sorozat, és Sony Alpha sorozat is elérte minőségben a Nikon Canon gépeit ha lehet ezeket is próbáljuk ki,vegyük kézbe,viszont ezeknél fokozottan igaz az hogy tájékozódjunk az elérhető objetkívek minőségéről használhatóságáról.

2014. febr. 28. 14:13
 3/3 gergoap válasza:

Ezt szerintem nem úgy kell eldönteni, hogy melyik a jobb, mert nem jobb egyik a másiknál, inkább más külsőleg, belsőleg.

Ami nálam döntő volt a Nikon mellett: Sokkal szebb, igényesebb a gépváz és az objektívek kialakítása. A szürke Canon obik szerintem borzasztó rondák, ennyi erővel piros is lehetne! :-)

De ami legjobban szembetűnő a gépek színvilága, színkezelése. A Nikoné sokkal élénkebb, harsányabb, a Canoné visszafogott, sötét tónusú.

példák:

Nikon: [link]

Canon:

[link]

De ha beírod a keresőbe, hogy "lanscape Nikon" vagy "landscape Canon" látható a különbség.

2014. febr. 28. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!