Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Angol szóbelim lesz. A családi...

Angol szóbelim lesz. A családi ünnepek is benne lesz a témakörben. Mit mondjak?

Figyelt kérdés
Family occasions .Nem tudom mit fognak kérdezni erről.
2014. febr. 26. 20:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia, ma szóbeliztem a pesti Xantus gimiben, és szerintem elég jól sikerült. :)

Tőlem is megkérdezték a családot, de csak annyi volt a kikötés, hogy meséljek róluk. Beszélj folyamatosan, és ha belekérdeznek szépen válaszolj. Pl. először is mondd el, hogy van-e testvéred és ha igen, akkor hány és milyen neműek, hány évesek, hova járnak és ehhez hasonlók. Jellemezd őket külsőre. (haj és szemszín, magasabbak-e nálad, alkat, ilyenek.)

Ezután mondj néhány szót a szüleidről. Elég a keresztnevük, a foglalkozásuk, esetleg a koruk. Unokatestvéreidet és megemlítheted. Nagyszüleidről mondjuk annyit, hogy mit szoktatok pl. együtt csinálni, de szerintem arról nem kell sokat beszélni.

Ha ezeket elmondod, szerinte elégedettek lesznek:)

Még egy kis segítség, itt vannak kidolgozott témakörök:

[link]

Sok sikert! :)Remélem sikerülni fog.

2014. febr. 27. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!