Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hiszel a 2012-es világvégében?...

Hiszel a 2012-es világvégében? Szerinted tényleg világvége vagy csak spirituális megújulás?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Maják megunták már, hogy olyan sokáig csináljanak naptárat.

-Hé te, nem unod már azt a kib*szott naptárat csinálni?

-A francba, igen, hagyjuk már abba! Úgyse élünk addig!

-Hé te, hogy be fognak akkor fosni az emberek!

:D

2011. okt. 20. 11:06
 12/14 2xSü ***** válasza:

> Az ősi magyar sámánoknak is hasonló jött ki, mármint a 2012. 12. 21.

Létezik-e erre valamiféle forrás, ami mondjuk 15 évnél régebbi? Nem gondolom, hogy az emberek gyarkran találkoznak ősi magyar sámánokkal, viszont ilyet állítani nem nehéz.

>1983-ban a NASA bejelentette, hogy megtalálták a tizedik bolygót.

Nem jelentette be semmi ilyesmit. Annyit jelentett be, hogy számos eddig azonosítatlan objektumot találtak a naprendszerben. (Sok kisbolygó, kődarab.) Az egész egy neten keringő, de megalapozatlan hírből fakad: [link] (Ajánlom figyelmedbe a dátumot. Ezekszerint a találkozás már rég megtörtén. Csakhogy nem ebben az univerzumban.)

> erre a napra fantasztikus dolgokat jövendölnek

Kik? Merthogy jövendölni én is tudok, sőt ha ki akarom használni az embereket, akkor jó pénzért még előadást is tartok róla. Nekem ez a magyarázat sokkal inkább valószínűnek tűnik.

Az együttállásos dologra meg legalább három egymásnak is ellentmondó !hipotézis! van. Ebből kettő egyértelműen cáfolható.

A médiumoknál megint kérdés, hogy attól, hogy ők hisznek benne, attól még nem bizonyított, hogy igazat is mondanak. (Nem beszélve a helyzet kihasználásáról.)

Világvégét szinte minden évben jósolnak. A 2000-es hatás miatt gondolom sokkal inkább a köztudatban van még. És lám, 2000-ben nem volt világvége. Viszont valaki hitt akkor benne és a „csalódás” ellenére most ugyanúgy hisz a 2012-ben.

Az is elgondolkodtató, hogy egyedüli szigorúan vett bizonyíték a 2012-es világvégére a maja naptár. De ez is közvetett bizonyíték, hiszen pusztán arról van szó, hogy véget ér egy ciklus. Az már csak hipotézis, hogy ez a világunk végét jelentené. A mi naptárunk minden évben lejár. Ebből nem sokra lehet következtetni. Viszont abból már többre, hogy a maják használtak az idő kifejezésére nagyobb egységeket. A legnagyobb néven nevezett egységük 64 millió évet jelent.

* * *

Összességében azt mondom, hogy a hívők között nagyon kevés az, aki utána megy a hallott információknak, ellenőrzi azok helyességét, vagy akár csak a logikusságát. Ha most nyitnék egy honlapot, miszerint én vagy egy tibeti szerzetes 18-dik reinkarnációja, és hogy üzenetet kaptam a világvégével kapcsolatban, akkor szerintem pár hónapon belül az én üzeneteim keringnének az ilyen jellegű honlapokon, fórumokon, oldalakon.

Most nem azt mondom, hogy higgy az érveimnek, mert ezek sem bizonyítékok arra, hogy nem lesz világvége. Pusztán azt mondom, hogy ezeknek az érveknek fel kellene merülniük. Mindig meg kell nézni, mit mond a másik oldal és ezek alapján kialakítani elfogulatlan, objektív, vágyaktól és „tetszik-nem tetszik” alaptól mentes véleményt.

2011. okt. 20. 15:44
 13/14 anonim ***** válasza:
visszavonhatatlan változás
2011. okt. 22. 19:27
 14/14 anonim ***** válasza:
2010-09-03 10:27 -es válaszolónak írom, h ez csak egy legenda és én is olvastam. Volt amikor a Jupitert tartották ennek és hívták Niborunak v minek, de még ez is csak feltételezés..
2011. okt. 25. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!