Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elmagyarázná valaki kérem,...

Elmagyarázná valaki kérem, hogy hogy is van ez? (Dragon Ball)

Figyelt kérdés

Személyem azon kevesek közé tartozik (nem sértésből!!!), akik inkább jobban élvezik a mangát, mint az animét. Elkezdtem olvasni a DB mangát (ami ugye 520 fejezetes). A kérdéseim a következőek:

1. Csakis az eredeti DB manga létezik? Tehát, ha elolvasom mind a 520 fejezet, akkor végeztem is?

2. Ugyebár a DB meganimálták-153 részesre sikeredett. Azt halottam, hogy kevés a filler, hűen követi a manga cselekményeit. De akkor mi is ez a Dragon Ball Z? És főleg, mi az a Dragon Ball GT? Ezek amolyan fillerek? Vagy folytatása az eredetinek, csak más néven?

Válaszokat előre is köszi!

2014. febr. 19. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A dragon ball z-ből is van manga és lényegében az eredeti dragon ball folytatása. A dragon ball gt az egy teljesen más dolog, elméletben a dragon ball z folytatása de nem az eredeti dragon ball készítője csinálta és nagyon sokban eltér a DB-től és a DBZ-től. Nagyon sokan nem is szeretik a gt-t érthető okokból.

Tehát a DBZ a DB folytatása, a DBGT meg egy silány fanficnek lenne nevezhető.

2014. febr. 19. 02:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem hozzá tenni hogy a DBZ sok kérdést megválaszol ami a DB-ben felmerülhetett. (Goku farka, a teli hold hatása, Piccolo származása, stb.)
2014. febr. 19. 02:51
 3/9 A kérdező kommentje:
tehát, ha a mangát elolvasom, akkor nem kell megnéznem a Z-t? vagy igen? amúgy köszi szépen, csak kicsit nem világos
2014. febr. 19. 02:58
 4/9 Ifjú Sátán válasza:
100%

1. Van rengeteg rajongók által készített, DB világában, DB szereplőkkel játszódó manga sorozat, mint pl. az AF - ha így érted a kérdést...

2. A DB, és a DBZ anime sorozatok egyaránt - ugyanabból - a Dragon Ball mangából készültek! Az anime készítői jobbnak látták ily módon kettéválasztani a sztorit, mivel a manga eredeti története is - az adott ponttól kezdve - egyre eltérőbb hangulatot kezd felvenni (nem spoilerezek), így ez a lépés, egyrészt megkönnyítette a szériák besorolását, másrészt megkönnyítette a tájékozódást a történetben... *Tehát a DB (anime) 153 részes, a DBZ pedig 291, és mind a két széria ugyanabból a mangából készült!

3. A DB animében - mondhatni - tényleg nincs sok filler, de a DBZ már tele van velük; a GT meg egy, az egyben az...

A GT már nem a Dragon Ball atyja, Toriyama keze munkája - nem a manga alapján készült! A stúdió pénzéhsége, és a rajongók nyomása miatt kezdtek bele a készítésébe, ám végül nagy kudarc lett a vége - nem jó széria! :P :)

2014. febr. 19. 03:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy az egyszerű Dragon Ball nem manga, hanem anime később aztán átvette a manga akkor már Dragon Ball Z néven futott a DBZ jól követi a DB-t, de ha jobban megnézed az egyszerű Dragon Ball sokkal komolyabb animének tűnik, mint az utódja, a Dragon Ball Z DBGT már szánalmasnak mondható gyenge utánzata a Dragon Ball-nak nézd meg a Dragon Ball Z-t a viasat6-on és megérted [link] érdemes megnézni elejétől a végéig csak ajánlani tudom engemet erről a rajzfilmről neveztek el ez nem nick, hanem az igazi nevem

Üdv, Goku

2014. febr. 19. 09:51
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válaszokat! amúgy utolsó válaszoló, ez komoly? Gokunak hívnak?
2014. febr. 19. 21:05
 7/9 Ifjú Sátán válasza:
79%

#6 : Igen. Engem meg Sátánnak hívnak! :)

#5: Szia Goku! Örülök, hogy ebben a dimenzióban is összefutottunk! Család, hogy van? :)

Egyébként, a válaszodra reagálva; a manga előbb volt, mint az anime – előbbi 1984-ben jelent meg először, a Weekly Shounen Jump magazinban, míg utóbbi 1986-ban került először adásba a Fuji televízión… tehát az anime készült a mangából, nem pedig fordítva...

Üdv.

Sátán >:D

2014. febr. 19. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 Engem komolyan így hívnak persze nem ezzel a névvel születtem csak valahogy rám ragadt gyerekkoromba azóta mindenki Gokunak hív senki sem ismeri a valódi nevemet emiatt a suliban is sokszor kaptam a feketelevest.

#7 DB előbb került képernyőre, mint a manga változat. nagyon kreatív a felhasználód jó látni egy ismerőst. :-D

2014. febr. 20. 08:59
 9/9 anonim válasza:
A Dragon Ball Z véget ért volna eredetileg a Cell Saga után a Buu saga már csak a siker nyomása miatt jött létre.
2015. jan. 28. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!