Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen kaparós sorsjegyet...

Milyen kaparós sorsjegyet érdemes venni? én monopolisat vagy olyan piramisosat szoktam venni de sose nyer

Figyelt kérdés
2014. febr. 11. 14:28
 1/9 A kérdező kommentje:
fáraók kincs bocsi csak nem jutott eszembe
2014. febr. 11. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:

én az állatosat szoktam,200ft, legtöbbször nyer,bár 3-500Ft szokott rajta lenni,néha 1000.

De azzal plusszban vagyok.

2014. febr. 11. 14:39
 3/9 anonim ***** válasza:
97%
Csak olyat érdemes venni ami nyer.
2014. febr. 11. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
nagyon ugyes es szerencses vagy .irigyellek
2014. febr. 11. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Nekem egy ismerősöm azt mondta, hogy azt érdemes venni, ami új, mert eleinte nagyobb arányban raknak nyerőket minden sorsjegybe, hogy rákapjanak az emberek. Nem tudom, igaz-e, azt mondja, neki bejött.
2014. febr. 11. 15:39
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi
2014. febr. 14. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#5: nem igaz.

A legtöbb sorsjegy nyerési esélye 1:3,5 körül szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy ÁTLAGBAN minden harmadik-negyedik sorsjegy nyer. A szerencsejatek.hu oldalán végig lehet böngészni, hogy melyiknek mennyi pontosan a nyerési esélye.

Ez persze csak egy átlagos szám, nem azt jelenti, hogy sorban minden harmadik nyerni fog. Ha szerencséd van, vehetsz 10 sorsjegyet, és mindegyik nyerni fog. Ha nincs szerencséd, lehet, hogy harminc nyeretlent választasz ki. Ettől szerencsejáték.

Ami viszont jobban jellemez egy sorsjegyet, az a úgynevezett várható érték. Ez sorsjegyeknél az a kiszámított pénzösszeg, amit átlagosan egy sorsjeggyel nyer a játékos. Ez persze csak egy elméleti érték, és a számításba ugyanúgy beleszámítanak a nyeretlen, vagy a 200 forintos sorsjegyek, mint a főnyeremény. De azért mutat egy irányszámot, hogy átlagosan mennyi a bevételed egy sorsjegyen.

Ez természetesen mindig kevesebb, mint a sorsjegy ára. :) Talán ezért sem tüntetik fel a Szerencsejáték Zrt oldalán, de kis matek háttérismerettel könnyen kiszámítható.

Viszont összességében elmondható: ahhoz ne fűzz nagy reményeket, hogy sorsjegyezésből fogsz megélni.

2014. ápr. 16. 10:34
 8/9 A kérdező kommentje:
:) nem azon akarok megélni de köszi a választ
2014. ápr. 19. 14:01
 9/9 anonim válasza:
100%
Én még régebben számolgattam és a fáraó kincse éri meg a legjobban a többihez képest. De ez csak elmélet és valójában akkor éri meg a legjobban ha sokat veszel szerintem. Ha csak néha-néha lekaparnál egyet akkor a kabalát tudom ajánlani, 200Ft-ba kerül, 300 a legkisebb nyeremény tehát máris többet nyersz vissza mint amennyit ráköltöttél, ami ritka és ráadásul erre 23% az esélyed, ami a legmagasabb az összes sorsjegy közül. De a 200 Ft-osok elég jók átlagban szerintem.
2014. máj. 8. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!