Milyen kaparós sorsjegyet érdemes venni? én monopolisat vagy olyan piramisosat szoktam venni de sose nyer
én az állatosat szoktam,200ft, legtöbbször nyer,bár 3-500Ft szokott rajta lenni,néha 1000.
De azzal plusszban vagyok.
#5: nem igaz.
A legtöbb sorsjegy nyerési esélye 1:3,5 körül szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy ÁTLAGBAN minden harmadik-negyedik sorsjegy nyer. A szerencsejatek.hu oldalán végig lehet böngészni, hogy melyiknek mennyi pontosan a nyerési esélye.
Ez persze csak egy átlagos szám, nem azt jelenti, hogy sorban minden harmadik nyerni fog. Ha szerencséd van, vehetsz 10 sorsjegyet, és mindegyik nyerni fog. Ha nincs szerencséd, lehet, hogy harminc nyeretlent választasz ki. Ettől szerencsejáték.
Ami viszont jobban jellemez egy sorsjegyet, az a úgynevezett várható érték. Ez sorsjegyeknél az a kiszámított pénzösszeg, amit átlagosan egy sorsjeggyel nyer a játékos. Ez persze csak egy elméleti érték, és a számításba ugyanúgy beleszámítanak a nyeretlen, vagy a 200 forintos sorsjegyek, mint a főnyeremény. De azért mutat egy irányszámot, hogy átlagosan mennyi a bevételed egy sorsjegyen.
Ez természetesen mindig kevesebb, mint a sorsjegy ára. :) Talán ezért sem tüntetik fel a Szerencsejáték Zrt oldalán, de kis matek háttérismerettel könnyen kiszámítható.
Viszont összességében elmondható: ahhoz ne fűzz nagy reményeket, hogy sorsjegyezésből fogsz megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!