Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a különbség a cirkó, és az...

Mi a különbség a cirkó, és az etázs fűtésrendszer között?

Figyelt kérdés
fűtés
2014. febr. 10. 12:07
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
ok. Ezt csak azért írtam mert kaptam a választ hogy ha megtudnám fizetni stb. , no ezért nem tudom, nem kell sajnálni sem, az a 2 utca, egy kicsit több : kb. 230 km. , Debrecen :-) na szóval, mennyi az amikor túl melegszik a henco, mert csak abból szeretnék csövezni, mert elvileg ahhoz nem szükséges célszerszám (hegesztőgép, présgép stb. ) ki lehet-e váltani a henco-t valami hasonló célt szolgáló flexibilis csőre ? Egy párhuzamos kiépítésű körön lehet csak megcsinálni, vagy elosztót is lehet használni, és onnan 2 párhuzamos körrel tovább ?
2014. febr. 11. 18:20
 22/24 kefa 2000 válasza:

Túlmelegedés akkor lép fel amikor a vegyes kazánnál fordulhat elő leginkább.Azt jelenti,hogy a fűtési előre menő vízhőfoka meghaladja a 90 fokot.E felett könnyedén gőz keletkezik,ami szerencsés esetben "kisebb" bajt okoz de okozhat nagyon veszélyes helyzetet is.Bizonyára hallottál már olyat hogy túlmelegedett a kazánja és "megdagadt",csattog majd szét megy.Ezek mind a keletkezett gőz még nagyon szelíd hatásai.De akár még robbanáshoz is elvezethet brutális detonációval. Ezért jeleztem hanco csö tűrő képessége 70-90 rövid ideig azután szétmegy és kidobható az egész.

Főbb okai nagy a kazán a házhőigényéhez képest.

Nincs vagy lassú a keringés a rendszerben.

Kevés a víz a rendszerben.

Túl nagy a tűz a kazánban a külső hőmérséklethez képest.Fontos tudni egyszintes fűtésnél nincs vagy nagyon lassú gravitáció van

Lapradiátorok áramlási ellenállása nagy csk nagy körültekintéssel tehető gravitációs rendszerre.

2014. febr. 11. 19:41
 23/24 A kérdező kommentje:
keringtető szivattyút is szeretnék tenni, mert laktam egy helyen, és ott tapasztaltam a "dolgát, feladatát. "
2014. febr. 11. 21:19
 24/24 A kérdező kommentje:
jó éjszakát :-)
2014. febr. 11. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!