Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a legtöbb...

Miért van az hogy a legtöbb vezetői pozíciót a férfiak töltik be (pl. cégvezető, elnök)?

Figyelt kérdés

miért van az hogy a családban általában a férfi vezeti az autót? és miért van az hogy matematikus, fizikus pályára inkább fiúk mennek? és ha autótervező szeretnék lenni lány létemre valószínű hogy kevésbé érnék el nagy sikereket hasonló tehetségű férfiakkal szemben?

ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem,én ezt tapasztalom a környezetem alapján.nektek mik a tapasztalataitok /véleményetek?

2009. dec. 6. 12:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért van az, hogy világ életükben a lányok a jobb tanulók? És miért van az, hogy az egyetemekre is összességében több lány jár, mint fiú?
2009. dec. 6. 13:13
 2/8 anonim ***** válasza:

A lányok nem rosszabbak matematikából, de a nyelvek és az emberek jobban érdeklik őket, mint a fiúkat, ezért is választanak inkább más pályát. A gyógypedagógusok között például nagyon kevés a férfi.

Karrier szempontjából a nő egyrészt azért van hátrányban, mert el kell mennie szülni, másrészt otthon ő végzi a házimunka nagyobb részét. Ráadásul a férfiak ambiciózusabbak.

Autótervezőként nehezebb lesz elindulnod, de ha elég kitartó vagy, és megküzdesz mindenért, akkor lehet sikered.

2009. dec. 6. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Ajánlom Allan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyvét. Ebben minden benne van.
2009. dec. 6. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Mert ez egy ilyen xar világ....:S

Én is gondolkoztam már ezen, és ugyan arra jutottam, mint te.

Ezzel az autóversenyzős témával is. Szeretem a kocsikat, meg a gyorsaságot, de aligha lehetek versenyző, mert:

1. Már túl idős vagyok a kezdéshez.

2. Mert nő/lány vagyok.

A matematika és fizika pályára azért megy több fiú, mert az agyuk miatt ők ezekből jobbak, mint nyeltanból és irodalomból. A lányoknál pont fordítva van.

Viszont a vezetés az szerintem sem nemtől függ, mert vannak rossz férfi sorfőrök, és rossz nő sofőrök is.

Van egy Top Gear c. műsor, ott minden évadban tesztelnek sztárokat, hogy ki tud a legjobb idő alatt végigmenni ugyanazzal a kocsival ugyanazon a pályán.

Az első évadban nő volt a leggyorsabb sztárvendég.;)

2009. dec. 6. 15:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Mellesleg egy férfi nem menstruál, nem megy szülni/GYES-re, és általában nem ő marad táppénzen a gyerekkel ha beteg. Szóval kevesebbet hiányzik a melóból,így biztosabb munkaerő.
2009. dec. 6. 15:26
 6/8 anonim ***** válasza:

"Mert ez egy ilyen xar világ"

Nem azért, hanem mert a barlangban a nő nevelte az utódokat, a férfi pedig vadászott. Néhány faj kivételével az állatvilágban ez így működik.

2009. dec. 6. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak éppen el kéne fogadni, hogy az a 21. század, drága elöttem válaszoló.

Az embernek meg kéne próbálnia "elválni" az állatvilágtól.

Egy nő mért nem teheti meg azt, amit egy férni...?

Még mindig fenntartom azt az állításom, hogy ez egy xar világ, és az emberek tették azzá....

2009. dec. 7. 22:56
 8/8 anonim ***** válasza:

"Csak éppen el kéne fogadni, hogy az a 21. század, drága elöttem válaszoló."

Aha. Feltaláltuk az internetet, a rock'n'rollt és a vadkapitalizmust, van oltásunk a H1N1 ellen, felhúztunk pár baszott nagy épületet... nesze neked, áldott 21. század!

Ha nagyban nézed, alig különbözünk az állatoktól.

"Egy nő mért nem teheti meg azt, amit egy férni...?"

Mert a nő az nő, a férfi pedig férfi.

Sosem lesz abszólut értelemben vett egyenlőség, már csak a biológiai különbségek miatt sem (a nemi szerepekről már nem is beszélve).

Egyébként én is kérdezhetném ugyanezt: egy férfi miért nem teheti meg ugyanazt, mint egy nő?

Ha belegondolsz, valahol azért mégis csak egyenlőség van...

2009. dec. 8. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!