Mi kell ahhoz hogy valaki mozdonyvezető legyen?
17 éves vagyok és már gondolkodom azon hogy a pályafutásomat hol folytassam. Mozdonyvezetőnél lukadtam ki... Érdekelne hogy mi szükséges hozzá meg milyen a képzésük.
(Esetleg hogy kb. mennyi a fizetésük meg milyen juttatásaik vannak ha vannak)
Le kell érettségizni, majd szakmát szerezni.
Pl. villanyszerelő.
Ha egészséges vagy és felvesznek, el kell végezni a mozdonyvezető tanfolyamot.
A kereset változó- Függ attól, hogy pl. mennyi időt van valaki szolgálatban. Van hogy hétvégén is kell menni dolgozni
Jelenleg az érettségi a követelmény, semmi más. A szakma csak előny, ahogy a vasutas családtag és a többi ismerős is. Nagyon nehéz bejutni.
A fizetés durván 200 környékén van, ez lehet több és kevesebb is. A magán jobban fizet, de képzést többnyire csak a MÁV-csoport indít.
Juttatás, utazási igazolvány az egész családnak.
A képzés másfél-két év környékén van, elég nehéz és nagy a lemorzsolódás. A képzés idejére fizetést is kap a dolgozó.
Általában 5-800 fő jelentkezik a képzésre, és 30-at vesznek fel. Hagyományos mozdonyvezető-képzés legutóbb 2010 szeptemberében volt meghirdetve.
Köszönöm!
Hétvégi dolgozás nem érdekelne...
Villanyszerelő szakma az kötelező? :/
Unokatesóm vasutas. Ez miben növelné az esélyeimet?
Mint írtam, nem kötelező a szakma, az érettségi az előfeltétele. Ha villanyszerelő vagy, az előny lehet. Ahogy a vasutas családtag is, de igazából protekció nélkül nem igazán van esély, sajnos.
Én 2011 óta várom, hogy meghirdessék egyáltalán a képzést. A rendes mozdonyvezető-képzést, nem a 2012-es motorvonat-vezetős hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!