Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Legyen rajtam a szemüveg a fotón?

Legyen rajtam a szemüveg a fotón?

Figyelt kérdés

Holnap megyek fényképet csináltatni a jogsimhoz. Szemüveges vagyok, de mi van ha közben lézeresen helyrehozatom a szemem, vagy kontaktlencsére váltok ? Végül is egy jogsi 10 évre szól :S Vagy nincs is választási lehetőségem, egyszerűen olyan kell, ami a mostani arcomat tükrözi ?

Arról nem is beszélve, hogy szemüveg nélkül sokkal jobban nézek ki.

2009. dec. 5. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:

A jogsidban most benne van a szemüveg, nem? Ha pedig megműtteted lézeresen, akkor pedig magaddal kell majd vinned az orvosi igazolást arról, hogy már nem kell a szemüveg.

Ettől eltekintve olyan képet csináltatsz magadról, amilyen csak jólesik, csak felismerhető légy rajta.

2009. dec. 5. 20:03
 2/4 A kérdező kommentje:
"A jogsidban most benne van a szemüveg, nem?"- ezt hogy érted ? Mert ha úgy érted, ahogy gondolom, hogy érted, akkor nekem ez lesz az első jogsim (17 leszek)
2009. dec. 5. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Nos, nekem ugyan nincs jogsim, de azt azért tudom, hogy ha az illető szemüvegre szorul a vezetéshez, akkor ezt írásban feltüntetik a jogosítványban. Magyarán, akár van a képen szemüveg, akár nincs, egy közúti ellenőrzéskor a rendőr megbüntethet érte, ha a jogosítvány szerint neked csak szemüveggel szabadna vezetned, és rajtad mégsincs.

Ha később megműtteted a szemedet - ahogy történt az egyik barátnőmmel -, akkor pedig azt az orvosi igazolást is magaddal kell cipelned a jogsival együtt, amiben benne van, immár szemüveg nélkül vezethetsz.

2009. dec. 5. 20:51
 4/4 anonim ***** válasza:
A barátomnak is mostanában lett meg a jogsija, neki is úgy szól az orvosi alkalmasságija, hogy szemüvegben kell vezetnie. Mikor elment jogsiképet csináltatni megmondták neki, hogy ez nem számít, a fényképen ne legyen rajta szemüveg. Tehát szerintem vidd el magaddal és kérdezd meg azért, de nála így volt, szerintem neked sem fog kelleni.
2009. dec. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!