Legyen rajtam a szemüveg a fotón?
Holnap megyek fényképet csináltatni a jogsimhoz. Szemüveges vagyok, de mi van ha közben lézeresen helyrehozatom a szemem, vagy kontaktlencsére váltok ? Végül is egy jogsi 10 évre szól :S Vagy nincs is választási lehetőségem, egyszerűen olyan kell, ami a mostani arcomat tükrözi ?
Arról nem is beszélve, hogy szemüveg nélkül sokkal jobban nézek ki.
A jogsidban most benne van a szemüveg, nem? Ha pedig megműtteted lézeresen, akkor pedig magaddal kell majd vinned az orvosi igazolást arról, hogy már nem kell a szemüveg.
Ettől eltekintve olyan képet csináltatsz magadról, amilyen csak jólesik, csak felismerhető légy rajta.
Nos, nekem ugyan nincs jogsim, de azt azért tudom, hogy ha az illető szemüvegre szorul a vezetéshez, akkor ezt írásban feltüntetik a jogosítványban. Magyarán, akár van a képen szemüveg, akár nincs, egy közúti ellenőrzéskor a rendőr megbüntethet érte, ha a jogosítvány szerint neked csak szemüveggel szabadna vezetned, és rajtad mégsincs.
Ha később megműtteted a szemedet - ahogy történt az egyik barátnőmmel -, akkor pedig azt az orvosi igazolást is magaddal kell cipelned a jogsival együtt, amiben benne van, immár szemüveg nélkül vezethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!