Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen a Xántus János gimnázium?

Milyen a Xántus János gimnázium?

Figyelt kérdés
Véleményt szeretnék kérni eről az iskoláról mert nem tudom hogy meg merjem e jelölni.

2014. jan. 28. 20:04
 1/4 anonim válasza:

Mi a lányunkat egy másik gimiből vittük oda november elején, ahol 10-es volt, itt 9-be került, a nulladik éves kavarások miatt, de gondolom ez nem lényeges a kérdésed szempontjából. Én azt tapasztalom, hogy jól érzi magát, az iskola külalakjában igényes, színvonalas, kissé tehetősebb szülők gyerekei járnak ide, van némi sznobizmus, de ez attól is függ, hogy az ember milyen baráti társaságba kerül. Van egy minimális elitista életérzése, de nem túlzott mértékben. A színvonalat tekintve viszont igen erős, tehát a látszolagos laza tanulók és szép környezet nem szanatóriumot takar, hanem kemény tanulmányi elvárásokat. Szigorúan veszik a tanulást, keményen értékelnek, a jó jegyekért és sikerért meg kell kűzdeni keményen. Persze itt is van hülye és rendes tanár, jó és rossz tanár, de én azt gondolom, hogy nagyon jó a suli atmoszférája, és mellette erős az oktatása.

Mint minden iskolára, itt is igaz az igazgatüra, hogy fejétől bűzlik a hal, mert az igazgató rányomja a bélyegét egy iskolára, ha nem jól csinálja a dolgát, és emberileg nincs a helyén, hiába volt valaha egy jó, vagy rossz iskola, de ez fordítva is igaz. A mostani igazgatónő, akit az év elején neveztek ki egy fantasztikus ember, igazi tündér az eddig tapasztalt igazgatókhoz képest pld ott ahonnan a lányom jött. Ez az igazgató több, mint 20 éve tanít itt, nagyon közvetlen, nagyon rendes, elképesztó a viszony a gyerekekkel és a szülőkkel, aminél szerintem nincs fontosabb egy iskola életében, és azt hiszem, hogy most az ő pozotívszemmeisége, és komoly szaktudása uraja az iskolát. ( Az igazgató olyannyira fontos, hogy mi a korábi iskolába kinevezett rossz igazgató miatt jöttünk el, mert rossz irányba vitte a sulit). A Xantus mostani igazgatója viszont olyan kitűnő ember, aki miatt önmagában érdemes ide járni, mert ő irányítja et az intézményt, ráadásu jó sokáig tart a mandátuma. Róla az iskola honlapján lehet olvasni.

Évi 120 ezer a tandíj, amiért viszont kimagasl színvonal, környezet, programok járnak cserébe, persze néha vannak extra költségel. Én nagyon jó döntésnek tartom, hogy a lányomat áthoztuk ide, rendkívül jól érzi magát, és nem fog elkényelmesedni, mert tanulni is kell, nem is keveset. Előtte egy igen kemény iskolába járt, és állítása szerint a Xantusban még talán többet is kell tanulni. Sajnos azt nem tudom, hogy fevételinél milyenek az esélyek, de ha van rá lehetőség, mindenképpen ajánlom, hogy próbáld meg. Az is fontos, hogy a bevárosban van, jó a megközelítése, urbán iskola, van egy beévárosi életérzése a nyüzsgés közepén, és az idejáró fiataloknak a sok tanulás mellett ettől talán kicsit színesebb, gazdagabb a mindennapi élete.

2014. jan. 29. 14:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. jan. 29. 17:13
 3/4 anonim válasza:
Melyik suliból ment át a lányod és miért? Most gimibe vagy az idegenforgalmiba jár?
2014. jan. 29. 18:38
 4/4 anonim válasza:
A tandíj minden évfolyamon más, a kezdőknek 70-75 ezer a félév. (nyek) Jövő tanév megint más lesz. Szerintem hívd fel a sulit, mert rengeteg dolog megváltozott, a sportkörök, a színház, a tanmenet, az órarendek, a külföldi szakmai gyakorlatok mind mind...
2014. jan. 30. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!