Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha kártérítést...

Mit tegyek ha kártérítést akarnak fizettetni?

Figyelt kérdés
December 4-én felmondtam az előző munkahelyemen, és azt mondták, hogy a központból 5 munkanapon belül reagálnak a felmondásomra, hogy le kell-e töltenem a 30 napos felmondási időt vagy nem. 2-3 naponta bejárkáltam hogy van-e már válasz: Semmi... (még karácsonykor se!!!!!) Január 6-án kaptam a levelet: 2014.01.03-mal szüntették meg a munkaviszonyomat, úgyhogy letöltették a felm. időt. A levél egyik lapján az áll: "A munkavállaló munkabéréből jogerős határozat vagy jogszabály alapján levonandó tartozás nem áll fenn." Szóval nincs fizetnivalóm. Ma kaptam a levelet: "Kártérítési Felszólítás", mert nem töltöttem le a felm. időt, amiről a levél szerint : "Szóban és írásban tájékoztatást kapott arról, hogy a 30 napos felm. időtől nem tudunk eltekinteni." Nem szóltak hogy jött-e válasz, nem kaptam levelet... De fizessek... Majdhogynem többet akarnak fizettetni, mint amit ott egy hónapban kerestem!!! Segítsetek! Mit csináljak??
2014. jan. 28. 01:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Szóbeli felhívás semmilyen esetben sem hiteles, akár fejre is állhatnak, ha ilyenre hivatkoznak, akkor se ér szart se. Levélben meg ha nem kaptál tájékoztatást, akkor sincs mire alapozniuk ezt a dolgot, mutassák ki, hogy értesítettek. Nem tudom, jogszabály milyen esetekben mondja ki a 30 napos felmondási idő 'letöltését', ennek valószínű utána kellene kérdezned. Esetleg szerződésben ez fel volt tüntetve? Máskülönben munkaügyi bíróság.
2014. jan. 28. 07:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Munkaszerződésben fel van tüntetve a felmondási idő, de konkrét, hiteles tájékoztatást akkor se kaptam, csak annyit mondtak a boltban hogy biztosan le fogják töltetni, mert karácsony előtt mondtam fel...
2014. jan. 28. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor meg nem értem, miért nem telefonáltak fel téged, mert ugye arra reagál az ember. Nem tudom, hol dolgozol, ritka undorító egy cég lehet. Akármelyik bíróságra bemész, panaszirodán elmondhatod a kínodat, segítenek majd, nem kerül pénzbe.
2014. jan. 28. 11:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ennek mindenféleképpen utánajárok
2014. jan. 28. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!