Szépíthetem az írásképem? Nagyon csúnyán írok.
Lány vagyok, de nagyon csúnyán írok. Hamarosan (jövőre) érettségi és ott ugye szépen kell írni, de gyorsan.
Van valami mód?
Néha egy-egy betű nagyon szépre sikerül, de a többi betűm macskakaparásra hasonlít.
Dysgraphias szerintem nem vagyok, mert van amikor 'szépre' sikerül az iromány.
Szokásom, hogy minden betű után egy pillanatra felemelem a tollat és így minden betűt 'külön'írok. Odafigyeléssel leszokhatok erről?
Az osztályomnak lenézett, kirekesztett, folyton nyomás alatt lévő tagja vagyok, önbizalomhiánnyal. Ez lehet oka a csúnya, hanyag és elkapkodott írásnak?
Ezt egy grafológus tudná pontosan megmondani.
Ne aggódj, odafigyeléssel tudsz "szépíteni" az írásképeden. Időbe telik, de fog ez menni :)
Az, hogy minden betű után felemeled a tollat lassítja az írásod. Ez nem baj, de ha valamit gyorsan kell írni, akkor nem figyelsz oda a betűk formájára és ezért is lehet "csúnyább". Velem legalábbis ez a helyzet.
Szerintem nem a szépírás a fontos, hanem az olvashatóság. Nem egy embert ismerek, akinek ránézésre szép az írása, mégis nehezen olvasható.
Köszönöm szépen, igazad lehet. Nagyon is :)
Egyébként igen. Padtársam olyan cicomásan ír, hogy néha nehéz elolvasni :/
Szia :)
Van egy rossz és egy jó hírem! Melyikkel kezdjem?
Kezdem a rosszal: stressz alatt az ember csúnyábbanír mint szokott, és az érettségi azért, ha tanultál, ha nem, elég stresszes helyzet, mert izgul az ember.
Jó hír: "fejleszthető" az írásképed, mégpedig úgy, hogy elkezdesz írni kézzel, pl egy könyvből, úgy, mintha tollbamondanának neked. De lassan írj, és próbáld ezt a "minden betű után felemelem a tollat" dolgot is elfelejteni. Lassan kezd, és fokozatosan gyorsítsd a tempót, és így szebben fogsz tudni írni szerintem. És, ha olyan szövegeket választasz, akkor a helyesírásodat is tudod fejleszteni!
Sok sikert! :)
Köszönöm szépen! Örülök, hogy ilyen módon fejleszthetem az írásképem! :)
Van egy weboldalam, amin fut egy történetem. Ily módon fejlesztem a helyesírásom, egyébként ha stresszelek, szoktam helyesírási hibákat is elkövetni :s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!