Az önkielégítés bün?
Figyelt kérdés
Katolikus vagyok , és az olvastam a wikipédián hogy az egyház még ma is a súlyos bünök közé sorolja , de nemrég kivették közülük. Akkor az önkielégítés súlyos , normál , vagy egyáltalán nem bün ?2014. jan. 22. 17:20
1/5 anonim válasza:
Szia sajnos bár tisztelem a nézeted de a katolikus egyház sokmindent kivett az eredeti szövegből. Az önkielégítés súlyós bűn. Ez mind emberi mind logikai érvekkel alátámasztható. Csak az nem mondja annak aki maga is csinálja
2/5 cicwarek válasza:
Ha hívő vagy, akkor ezt megbeszéled a papoddal, legyen már ennyi bizodalmad benne.
Ha a józan paraszti eszedet használod, akkor rájössz, hogy nem bűn. Csináld nyugodtan.
Az én megítélésem szerint semmi nem bűn, ami jólesik, másnak nem okozol vele kárt, és nem viszed túlzásba.
3/5 cicwarek válasza:
Ha az önkielégítés bűn lenne, a nők 10%-a és a férfiak 90%-a a pokolra jutna. De nem baj, ott jó társaság van, például Arisztotelész is, pusztán mert Jézus előtt halt meg.
4/5 anonim válasza:
Pedig bűn. Kerülhetne pokolra ha nem lenne kegyelem de van. Vajon Isten arra teremtette a testet h magadnak élj belőle? Mint mondott annak idején Mózes törvénye: H a magfolyás tisztátalaná tesz. Az ótestamentum idején ki kellett a táboron kívül rekeszteni akinek magömlése volt akár csak véletlen is. Az ujtestamentumban a kegyelem idejében is a tisztátalanság ahogy a Biblia nevezi bűn. Meg van írva: nem tisztátalanságra hanem szentségre hívott el minket Isten. Meg van írva: A testetek a Szent Lélek temploma. Meg van írva: A test az Úrnak rendeltetett és az Úr a testnek. Hiába próbálják megmagyarázni emberi logikával, mert Isten kezdettől fogva a törvényébe bűnnek ítélte. Ha nem az akkor miért van sokaknak lelkiismeretfurdalásuk ha valoban Isten egyetért ezzel? Mikor megeszel egy almát akkor nincs bűntudatod nem? Hiszen Isten adta. Ha valóban nem bűn akkor miért használták bizonyos sátánista crowleyita körök is az okkult praktikákhoz? én ezekből indulok ki
5/5 anonim válasza:
Capking, elég terjengősen írtál de csatlakozok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!