Mint ròmai katolikus vallàsù ha hozzàjàrulok anyagilag egy abortuszhoz, az bûn?
Nem mindegy, hogy meg vagy keresztelve csal, vagy hívő vagy. A te lelki életed szempontjából.
Egyébként pedig bűnt elősegíteni mindig bűn. Hiszen Isten ellen való (az abortusz a legsúlyosabb bűnök egyike) és tudatos is.
Én biztosan nem tenném. Nem támogatnék ebben senkit sem anyagilag, sem lelkileg. Így te fizeted a vérdíjat.
Igen, Egyértelműen.
Neked itt az a szereped, ha nem tudod lebeszélni róla, hogy lelki segítséget adsz neki.
Hogy az Isten irgalmas. De a tettéhez nem járulhatsz hozzá.
Hogy értsd, ez olyan kategória, mint ha valaki le akarná lőni a szomszédját, és te veszed meg hozzá a puskát.
"Ezt biztos hogy nem fogja megkoszonni evek mulva, ha raebred tettere es annak kovetkezmenyeire..."
Arra gondolsz, hogy 16-18 évesen felelőtlenül megszülni egy gyereket, apa nélkül, a család által megvetve felnevelni, zabigyerekként felnevelni mennyivel jobb lesz? Hát gratulálok, valóban!
Persze mondhatnánk, hogy miért nem használtak gumit, de hát... Hoppá, várjunk csak! Én mondhatom, de ti nem! Mert ugye az is bűn. Hehe. Nincs mese, vagy nem dugtok, vagy mentek a pokolra.
85 éves aggként mondjuk megnéznélek...
De, ha jól vagy, akkor megnyugodtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!