Mi alapján írják rá a fotókra, hogy például xy photography? Vagy, hogy (c) xy? És egyáltalán hogy hívják ezt?
Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy lefotóznak pár fát meg házat, és ők már fotósok.
A képekre ráillesztik a nevüket és azt, hogy photography. Tehát, hogy ő csinálta. És sok képen van "c" betű is, ami jelzi, hogy esetleg csak a szerző engedélyével oszthatod, használhatod a képet.
Manapság nagy divat lett a hobbifotózás, és ezzel együtt az XY Photography oldal készítése. Sajnos az esetek egy részében emögött nincs kellő tudásbeli fedezet. Abban persze semmi kivetnivalót nem találok, ha valaki ráírja a nevét a fotóra, jelezvén, hogy ő készítette. Amikor ezt olyan képpel teszi, amely tele van hibával (akár technikai, akár kompozíciós), akkor ezzel saját kontárságát árulja el az illető.
Magam is hobbifotós vagyok, de a Manuál üzemmódos fajtából, azaz abból a rétegből, aki úgy gondolja, hogy nem a gép, meg az automatika tesz valakit fotóssá, hanem nagyon is sok dolgot meg kell tanulni a jó képek készítéséhez. Sokáig nem is szignóztam a képeimet, mígnem azt vettem észre, hogy a Face-en a sokadik megosztás után másokat dícsérnek az én képeimért. Nyilván ez senkinek sem jó érzés, így azóta azokra a képeimre ráírom a nevemet, amelyeket elég jónak tartok a megosztásra. A Photography szót még mindig hanyagolom, pedig volt már több önálló kiállításom, valamint országos merítésú kiállításokra is válogattak be képeimet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!