Más helyett voltam vizsgázni a Corvinuson, és lebuktam. Elindították a fegyelmi eljárást is. Mik a legvalószínűbb várható szankciók?
Kicsapnak az egyetemről.
Jesszusom, tényleg hallgatóként csináltad ezt? Diplomaszerzés után kell visszajárni!!
Biztos nem fognak tolakodni azok akik ezt csinálják/ták és lebuktak és még meg is osztják veled.
Két dolog: tanulmányi és vizsgaszabályzat megadja hogy mi az eljárás, büntetés. Ezt az adott intézmény hozza létre és fekteti le a szabályait.
Másrészt a más nevében való intézkedést a BTK okirathamisítás szakaszában találhatod még meg.
Okirattal nem éltem vissza, személyit nem vittem be. Már elolvastam a szabályzat erre vonatkozó paragrafusait, de az erre az esetre egyértelműen nem adott választ, viszont a lehetséges szankciókat felsorolta:
(1) A hallgató fegyelmi határozatban a következő fegyelmi büntetésekben részesíthető:
a) megrovás;
b) szigorú megrovás;
c) azon kedvezmények és/vagy juttatások csökkentése, megvonása, amelyről a hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről (továbbiakban: térítési és juttatási szabályzat), valamint a részükre nyújtható támogatásokról szóló szabályzat rendelkezik, így különösen
ca) nem szociális okból járó tandíjmentesség megvonása,
cb) tandíj és költségtérítési kedvezmény megvonása,
cc) tanulmányi és egyéb ösztöndíjak megvonása,
cd) tanulmányút költség-hozzájárulás megvonása,
ce) tankönyv- és jegyzettámogatás megvonása,
cf) eltiltás az egyetemi létesítmények látogatásától, használatától,
d) eltiltás a tanulmányok folytatásától félévekben meghatározott időre;
e) kizárás az Egyetemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!