Pszichológushoz megyek. Pontosan mi fog történni? Biztos, hogy amit ott elmondok az nem jut harmadik fél fülébe? 13/L
Valószínű kérdéseket tesz fel Neked.
Ezt a neten egy pszichológus weboldaláról másoltam:
"A pszichológus titoktartásra kötelezett, ami minden alkalmat érint, akár gyermekről, akár felnőttről van szó. A szülő tájékoztatást kérhet, melyet a pszichológus a titoktartási kötelezettség keretei között nyújt. Azon esetekről, melyek a szakembert e kötelezettsége alól felmentik, a klienst tájékoztatni köteles."
Ettől függetlenül én úgy hallottam, hogy kiskorú esetén nem köti a titoktartási kötelezettség. De ez sem arra vonatkozik, hogy "kidobja" a szülőnek azt ami négyszemközt elhangzott. Inkább csak nagy vonalakban tanácsot adhat a szülőnek, hogy hogyan viszonyuljon a gyerekéhez de a rábízott információkat (titkokat) nem adhatja ki.
A Te érdeked nézi!
Viszont ha megkérdezed tőle, akkor őszintén kell erre válaszolnia a pszichológusnak!
Én azzal kezdeném a helyedben a pszichológusnál, hogy elmondanám, a nővérem estében a pszichológus elmondta a szülőknek az elhangzottakat.
Ugyanoda mész ahol a nővéred volt?
Mennyit mondott el az általad említett pszichológus a nővéred esetében az anyukádnak?
# 3-as vagyok.
Ó, hát ez nekem fáj!:(
Nézd, feltételezem, hogy a pszichológus jót akart azzal, hogy szembesítette a szüleidet azzal amit apád művel.
Nyilván más eszköz nem volt a kezében, hiszen nem lehet veled 24 órában, hogy megvédjen - gondolhatta, hogy talán így ha elmondja, akkor apád visszafogja magát azáltal, hogy mások is tudnak róla.
Hát sajna, hogy nem így történt...
Ezt így feltétlen mondd majd el a pszichológusnál, hogy ez történt és rosszabb lett!
A pszichológussal való kapcsolat egyébként valamennyit könnyíthet rajtad, azáltal, hogy van valaki akinek elmondhatod a problémád.
Sajna a szüleidet (apádat) nem tudja megváltoztatni.
Anyukád nem tud megvédeni? Nagyszülők tudnak erről? nagynéni nagybácsi?
(én még gyerekként is minden ismerősnek elmondanám, hátha a szégyen visszatartaná apámat)
A pszichológus biztosan tud olyat mondani neked ami esetleg segíthet.
A nővéred bántása pontosan mit jelent?
Téged is bánt?
Mikor mész a pszichóhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!