Halálos betegség VS bankkártya. Lehet más a felvevő?
Halálos beteg vagyok, tuti gyógyíthatatlan - bár ez mindegy a kérdés szempontjából -
Bankkártyám van. Orvosi receptre egy halom gyógyszert kellene kiváltanom. Nincs erőm elmenni még a lépcsőházig sem. Bankkártyám odaadnám gyermekemnek, aki velem ellenkező nemű. Vásárolhat-e vele gyógyszert számomra anélkül hogy kártyatolvajnak minősítsék? (Ő munkanélküli)
Továbbá, vehet-e saját magának élelmiszert, az én kártyámra? (boltban - nem automatánál)
Köszönöm a válaszokat!
A bankkártyának NEM használhatja vásárlásnál senki más, csak te!!! (A vásárlási blokkot alá kell írnia a bankkártya tulajdonosának vásárlás után, a pénztáros is jogosult a személyazonosságot ellenőrizni, ha úgy látja, hogy más használja a kártyát, mint a tulajdonosa.)
Vigyázz, mert azonnal elkobozhatják a bankkártyádat a gyerekedtől!
Viszont a gyereked ATM-pénzautomatából kivehet pénzt a bankszámládról (ha megadod neki a PIN-kódodat).
Ezen a pénzen aztán már szabadon vásárolhat akármit...
Rendben, kösz. De annyit még hozzátennék, hogy én AKAROM, hogy a saját gyerekem kiváltsa nekem a gyógyszert a neveme kiállított orvosi receptre és vásároljon nekem ennivalót.
És nem akarok pénzfelvételi díjat fizetni az OTP banknak. Tehát jobban szertném, ha a kártyámmal fizetne.
Ha így történik - balhé. kimegy a rendőrség stb. aztán megkérdeznek engem - és én mondom, hogy az én fiam és helyettem vásárol mert neki nincs jövedelme én meg nem akarok fizetni a készpénzfelvételért... akkor mi a bűnügyi állás? Elvisznek engem a börtönbe mert odaadtam a fiamnak a kártyámat a kóddal? Vagy elviszik a fiamat a börtönbe mert megmondtam neki a kódot? Vagy MI A MEGOLDÁS??
Figyelj csak!
Minden bankszámlacsomaghoz jár x-számú díjmentes készpénzfelvétel!!! A számlacsomagodtól függően havonta 2-4 alkalommal díjmentesen veheted ki a pénzedet OTP-s ATM-pénzautomatából.
Nem hiszem, hogy rendőrséget hívnak ki, vagy hasonlók, hanem egyszerűen bevonják a bankkártyádat, mert ez a Bank rendelkezése.
A Bank úgy adta ki neked a bankkártyádat, hogy azt kizárólag csak te használhatod, senki más.
Ha azt szeretnéd, hogy más is vásárolhasson a bankszámládra betett pénzedből, akkor válts ki a gyerekednek egy "társkártyát", amivel aztán már ő is jogosan vásárolhat : az ő neve lesz rajta, a saját PIN-kódjával használhatja, senki nem köthet bele...
(A "társkártya" nincs ingyen, ennek is vannak éves díjai és a kiváltása is költség lesz.)
DE én inkább azt javasolnám, hogy a gyereked nyisson egy másik banknál egy díjmentes bankszámlát (pl. CIB Bank CIBEZZ!-számlacsomag (14-26 éveseknek)).
Ehhez egy csomó díjmentes szolgáltatás jár, pl. a díjmentes elektronikus bankkártya, díjmentes webkártya, díjmentes NetBank átutalások, havi 4x díjmentes ATM-pénzfelvét, stb...
Egyszerűen a NetBank-fiókokon keresztül átutaljátok a gyereked számlájára azt a pénzt, amiből alkalmanként vásárolnátok! :D
Ezzel a bankkártyával is simán tud majd vásárolni neked.
Amúgy nálunk is a lányom szokott vásárolni: mi úgy oldottuk meg, hogy a bankkártyámról az ATM-ben felvesz pénzt (nekem havonta 4x díjmentes a kp.-felvét) és a pénzből vásárol.
Én pl. évek óta használom a férjem nevére kiadott hitelkártyát, de bolti vásárlásra én sem tudom használni, mert rögtön bajba kerülnék...
A neten tudok vele vásárolni vagy az ATM-ből veszek fel róla pénzt. :-[
(Hitelkártyához még "társkártyát" sem adnak ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!