Miért választják az emberek inkább a "fagyos" légkört, mint azt, hogy megmondják, ha bajuk van?
"Nem egyszerűbb lenne venni a fáradtságot és megbeszélni?"
hát, szerintem fáradtságot venni nem egyszerűbb. Néha talán hasznosabb, de nem egyszerűbb.
Mindazonáltal nem értek veled egyet. Az, hogy kiosztja, rendreutasítja az ember a másikat, mert a legtöbb ilyen helyzetben arról van szó, hogy az egyik szereplő olyat engedett meg magának, ami már nem fér bele a másik lelkivilágába, nem mindíg kifizetődő.
Mondok egy példát:
Hiába tegeződök össze valakivel, legyen az akár egy huszonéves kis picsa, dolgozzon akár annál a multinál, ami a cégem legnagyobb megrendelője, azért nem köszönjön úgy nekem, hogy "Maga már megint itt rontja a levegőt?".
Lett volna értelme kiselőadást tartani neki arról, hogy míg nem terelgettünk együtt disznót, addig azért ezt így nem kellene? Szerintem nem. Ritkán beszélünk telefonon, ritkábban találkozunk, maradunk azóta a magázódásnál. Ja, és tegeződni is csak azért tegeződtünk, mert egy idióta amerikai cégről van szó...
Vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nem lehet értelmesen megmondani, ha valami bajunk van velük, mert arra olyan választ kapunk, hogy megemlegethetjük.
Sajnos, saját tapasztalat, amikor a volt barátomnak először kultúráltan és értelmesen megmondtam, hogy mi a problémám vele, olyan mocskolódást zúdított rám, hogy szó szerint lefagytam a döbbenettől. Ez később is megismétlődött, úgyhogy egy idő után már meg sem mertem próbálni, hogy érvényesítsem az igazamat, és inkább mély hallgatásba burkolóztam, ha valami bántott. Persze, ebből nem is lett normális kapcsolat, de ez már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!