Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mivel tudnek neki segiteni?

Mivel tudnek neki segiteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Bizonyara tudjatok,hogy sokan vagdossak magulat csak ugy menosegbol. Egyik baratnom is sajnos vagdossa magat,mert egy fiu folyton elhiteti vele,hogy szereti aztan massal csokolozik szeme lattara stb.

Mar tobbszor is mondtam neki,hogy ez a vagdosas nem megoldas semmire,de nagyon nem hasznal,mert vagy a csaladja vagy mas miatt teszi tonkre magat.

Szeretnem,ha segitenetek.(mar aki tud)

Mivel tudnam ravenni,hogy ne tegye ezt magval? Mit csinaljak?

Elore is koszonom a valaszokat.:)

2014. jan. 8. 18:27
 1/5 anonim válasza:
Szia én is vagdosom magam.nekem is nagyon sokat próbáltak segíteni a barataim.hiába mondták,hogy ne csináljam nem mentem vele semmire egyszer mondták,hogy esküdjek meg a hugom életére,hogy nem csinálom többet vagy elmondják a szüleimnek.megeskudtem,h befejezem.2 hónapig bírtam és újra elkezdtem.próbalnak segíteni re végül nem mondtak el q szüleimnek.talán azzal tudnál neki sokat segíteni ha mindig mellette vagy ha baj van,elviszed suli pszihologushoz vagy szólsz a szüleinek.(de ha szólsz a szüleinek számolj azzal,h a barátnőd nagyon mérges lesz rád)
2014. jan. 9. 16:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Ertem.:/ Koszi hogy valaszoltal.:)

De szerintem tudja az anyukaja mert el akarta vinni pszichologushoz,de azt mondta baratnom hogy nem kell. Azota nem csinalja olyan sokat de meg mindig eszreveszem.:/

2014. jan. 9. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Én régebben vagdostam magam, próbáltak segíteni, szép szóval, csúnya szóval, vittek pszichológushoz, szóltak a szüleimnek, de akkor rajtam a római pápa sem segített volna. De akkor jött egy fiú, aki folyton csak mosolygott rám, bármilyen hülyeséget is csináltam, csak annyit mondott, hogy nem szabad. Egyszer mondta, hogy egy ilyen okos, értelmes, szép lány miért csinál ilyeneket. Ez térített észhez.

És volt pár barátnöm, aki vagdosta magát, egyikük nagyon messzire ment. Tudod, mit csináltam? A szeme elött vágtam meg magam egy szilánkkal, és megmondtam neki hogy ez miatta van. Felfogta. Zokogva ment haza, és elmondott az anyjának mindent.

Durva módszer, de hatásos.

2014. jan. 10. 22:07
 4/5 anonim válasza:

Nem lehet, hogy ebbe benne van az, hogy azért is vagdossa magát, hogy a fiú észrevegye, hogy ez mennyire fáj neki?

Mert sajnos, ez nem a semmiből jön, tudom én is magamról, tudat alatt is csinálhatja ezért, megpróbálhatnád felnyitni a szemét erre.

És ha nem ez a probléma, akkor sajnos nem igazán tudsz mit tenni. (Bár kinek a pap, kinek a papné, lehet valami észhez térítené.)

Én velem is nem régen történt ez az egész meg... Vagdostam magam, de már rég problémáim voltak, rég pszichiáterhez jártam. Aztán egyik nap suliban, olyan szinten kiborultam, hogy nem tudtam beszélni a sírástól, a barátnőim kérdezgették, hogy mi a baj, én meg megmutattam a kezem. Amíg higgadtam le, ígérgettem, hogy soha többet nem csinálom.

Mikor hazaértem az volt az első dolgom csináltam. Pszichiátriára kerültem, ahol nem csinálhattam és bírom azóta.

A lényeg, hogyha tényleg nem divatból csinálja, nagyon nehéz megállítani a folyamatot. Maradj mellette, ne erőltess rá semmit, csak mondogasd neki, hogy mennyire fontos, hogy mennyire számít, és hidd el észreveszi majd, hogy nem kéne! És akkor vagy segítséget kér, vagy magától megoldódik, de ez egy folyamat, nehéz másokra hallgatni!

17/L

2014. jan. 11. 22:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Rendben.Köszönöm szépen a válaszaitokat.:) Mindenben segítek neki amiben tudok,mindig mellé állok és nem divatból csinálja csak hát szegénynek nagyon sok feladata van. Az anyja eljár ide oda ő meg főz,mos,takarít,vigyáz az öccseire meg tanul is és nincs megengedve neki,hogy másnál aludjon. Főleg,hogy a napokban megint padlóra került.

Mindenesetre köszönöm nektek a tanácsokat.:)

2014. jan. 12. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!