Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A minecraft úgy hallottam...

A minecraft úgy hallottam hogy a processzort és a memóriát használja igez ez?

Figyelt kérdés

A minecraft csak a processzort használja úgy tudom...

Mert a szerint veszek laptopot

15/F

2014. jan. 7. 19:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Jó elba****m igen a címben "igaz" az a szó :D
2014. jan. 7. 19:16
 2/5 Wolfenstein2000 ***** válasza:

Igez

Processzor és memória használata van főképpen.

De nem árt azért ha más is jó a laptopban.

2014. jan. 8. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Videokari is kell mert azért van mit megjeleníteni, főleg Far látótávolságon.
2014. jan. 8. 16:40
 4/5 anonim válasza:

A Minecraft a Java nevű programozói nyelvben van megírva, és ez a nyelv nagyon processzorigényes. A memóriából csak akkor kell sok neki, ha magasabb renderelési távolsággal játszol (render distance).

Röviden: igen, a processzor és a RAM a legfontosabb. Amennyiben nagyobb felbontású textúrákat is akarsz használni (resource packok), ajánlott egy nagyobb videokártya is, de egy 128MB-ssel már elfut (nekem is olyan van).

Ha csak játékra vennéd, ajánlom az asztali számítógépeket, milliószor olcsóbbak (na jó, feleannyi) ugyanolyan hardveradatokkal. Ha mindenképp fontos a mobilitás (akarod cipelni, iskolába, munkába később), akkor a 150.000Ft feletti árkategória már elég jól viszi a játékot.

2014. jan. 8. 16:40
 5/5 anonim ***** válasza:

A CPU és memória az elsődleges, abból kell jó. Grafikus kártyát igénybe veszi a nagyobb látótáv, textúra csomagok, shader mod (ez utóbbi nagyon nagy mértékben).

De a látótáv növelésével a CPU és RAM használat is drasztikusan nőhet, amennyiben gyenge a proci és / kevés a RAM, beszaggathat a játék.

De azért a példa kedvéért, pl. egy nagyon régi X1650-es VGA is szépen tudja vinni a Minecraftot erős CPU és sok RAM társaságában közepes látótávon, nagy felbontásban. Viszont egy nagyobb felbontású textúra csomag sokat ront a teljesítményen.

Nekem nincs egy nagyon erős gépen, CPU-m egy g860-as Intel, 4GB RAM-om van és egy régi HD 2600 XT VGA-m, élvezhetően megy velül, de a shader mod felejtős, arra már kevés az én kártyám és a CPU is.

Régen egy Intel Pentium D 925-tel, 2GB RAM-mal, és ugyan ezzel a VGA-val játszottam, játszható volt, de helyenként nagyon fogta a gépet.

Szóval CPU, RAM, VGA is fontosak, de sok játékkal ellentétben (a rengeteg generálás, számítás miatt) itt elsősorban CPU, RAM és utána a VGA.

2014. jan. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!