A minecraft úgy hallottam hogy a processzort és a memóriát használja igez ez?
A minecraft csak a processzort használja úgy tudom...
Mert a szerint veszek laptopot
15/F
Igez
Processzor és memória használata van főképpen.
De nem árt azért ha más is jó a laptopban.
A Minecraft a Java nevű programozói nyelvben van megírva, és ez a nyelv nagyon processzorigényes. A memóriából csak akkor kell sok neki, ha magasabb renderelési távolsággal játszol (render distance).
Röviden: igen, a processzor és a RAM a legfontosabb. Amennyiben nagyobb felbontású textúrákat is akarsz használni (resource packok), ajánlott egy nagyobb videokártya is, de egy 128MB-ssel már elfut (nekem is olyan van).
Ha csak játékra vennéd, ajánlom az asztali számítógépeket, milliószor olcsóbbak (na jó, feleannyi) ugyanolyan hardveradatokkal. Ha mindenképp fontos a mobilitás (akarod cipelni, iskolába, munkába később), akkor a 150.000Ft feletti árkategória már elég jól viszi a játékot.
A CPU és memória az elsődleges, abból kell jó. Grafikus kártyát igénybe veszi a nagyobb látótáv, textúra csomagok, shader mod (ez utóbbi nagyon nagy mértékben).
De a látótáv növelésével a CPU és RAM használat is drasztikusan nőhet, amennyiben gyenge a proci és / kevés a RAM, beszaggathat a játék.
De azért a példa kedvéért, pl. egy nagyon régi X1650-es VGA is szépen tudja vinni a Minecraftot erős CPU és sok RAM társaságában közepes látótávon, nagy felbontásban. Viszont egy nagyobb felbontású textúra csomag sokat ront a teljesítményen.
Nekem nincs egy nagyon erős gépen, CPU-m egy g860-as Intel, 4GB RAM-om van és egy régi HD 2600 XT VGA-m, élvezhetően megy velül, de a shader mod felejtős, arra már kevés az én kártyám és a CPU is.
Régen egy Intel Pentium D 925-tel, 2GB RAM-mal, és ugyan ezzel a VGA-val játszottam, játszható volt, de helyenként nagyon fogta a gépet.
Szóval CPU, RAM, VGA is fontosak, de sok játékkal ellentétben (a rengeteg generálás, számítás miatt) itt elsősorban CPU, RAM és utána a VGA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!