Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik a világ 5 legjobb...

Melyik a világ 5 legjobb harckocsija?

Figyelt kérdés

Szerintem 1. T-34

2. PzKpfw VI Tiger I

3. PzKpfw V Párduc

4. Leopárd2

5. M1 Abrams

2009. nov. 28. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, hogy a harcmezőn hogy teljesítenének, de minél böszmébb, nekem annál jobban tetszik. Ezeket találtam:

Panzer VIII Maus: [link]

Tortoise tank: [link]

T-28: [link]

2009. nov. 28. 23:39
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
amiket felsoroltál kérdező, az nem a discovery/spektrum/natgeo (nemtom melyiken ment) műsorából van? ott mutatták be a 10 legjobbat
2009. nov. 29. 00:20
 3/8 A kérdező kommentje:
5+1-re változtatom a listám a+1es az izraeli Merkava lesz.
2009. nov. 29. 00:21
 4/8 elias válasza:
76%

A Maus féle harckocsik ugyan nagy tűzerővel és erős páncélzattal rendelkeztek de mozgékonyság és megbízhatóság terén igen csak szerény teljesítményt nyújtottak. Harci alkalmazhatóságuk igen csak korlátozott volt mivel lassúak és megbízhatatlanok voltak. Gyors támadó hadműveletekben ahol a mobilitás igen csak fontos feltétel ezek a harckocsik gyakorlatilag használhatatlannak bizonyultak (Maus,Tortoise stb...).Kevés olyan híd volt amely elbírta ezeket a páncélos monstrumokat továbbá a műszaki mentésük szinte lehetetlen volt. A szuper nehéz harckocsik talán egy védelmi vonal megerősítésére alkalmasak lettek volna de ha visszavonulásról van szó akkor ezeket a mozgó erődöket már nyugodtan veszteség listára lehetett írni. Az előállításuk költséges volt akár csak az üzemeltetésük. Egy jó harckocsinak nagy tűzerővel erős páncélvédettséggel és kellő gyorsasággal kell rendelkeznie (persze egyik kategória sem mehet a másik rovására).Éppen ezért a szuper nehéz tankok szerintem nem pályázhatnak a világ 5 legjobb harckocsija címre.

A világ 5 legjobb harckocsija:

1. T-34

2. Centurion

3. T-64

4. Leopard 2

5. M26 Pershing

2009. dec. 28. 23:46
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Mai tankok :

1. Leopard 2

2. M1 abrams

3. Challenger 2

4. T-90

5. Merkava

II.vh. :

1. Pz.V panther

2. T-34/85

3. Pz.VI tiger

4. Pz.IV

5. talán JSZ-2 , de biztos nem M-4 sherman

2010. ápr. 3. 12:35
 6/8 elias válasza:
76%

A JSZ-2-nek is volt egy két súlyos hiányossága pl: a harckocsi lövegéhez rendszeresített lövedék súlya túl nehéz és nagy volt (25kg).Az orosz mérnökök többek között ezen okokból kifolyólag döntöttek az osztott lőszer használatánál.(Az osztott lőszernél el különítik a lövedéket a meghajtó töltettől ami megkönnyítette a töltő kezelő dolgát valamint nagyobb lőszer javadalmazást tett lehetővé).Azonban ez a megoldás a tűzgyorsaságot negatívan befolyásolta mivel a lőszert két részletben kellett betölteni-külön a lövedéket és külön a meghajtó töltetet-. Ennek köszönhetően a JSZ-2 csak igen szánalmas 2-3 lövés/perces tűzgyorsaságra volt képes.A problémákat pedig tovább tetézte a pocsék minőségű orosz célzó optika valamint a löveg gyengébb páncéltörő képessége is.

Még az erősebb BR-471 B páncéltörő lőszerrel is csak 131mm-es 30°-ban döntött páncél lemez átütésére volt képes 1000m-es távolságból összehasonlítás képp a Panther a volfrám magvas PzGr 40-es páncéltörő lőszerrel közel 150mm-es páncélzat áttörésére volt képes ugyanazon távolság és becsapódási szög esetén.

Összességében véve a JSZ-2 így sem számított rossz tanknak (főként erős páncélozása miatt) de a top 5-ös listára nem szívesen írnám fel.

Az M4 sherman minden idők egyik leguniverzálisabb harckocsija. Páncélvadász, lángszórós, rakétavető, önjáró löveg, aknarobbantó, műszaki mentő, buldózer, rőzsenyaláb-szállító, hídvető, kétéltű, csapatszállító és még számos más feladatkörben lehetett alkalmazni a shermanokat.

A típus M-51-es névre hallgató módosulatai még az 1973-as arab-izraeli háborúban is megfordultak ami a konstrukció rugalmasságát és élettartamát dicséri.

2010. máj. 14. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem fűzök hozzászólást íme az én listám:

Mai:

1. Leopárd2 A6

2. T-90

3. Lecler

4. Challenger2

5. Type 90

II.Vh:

1. PzKpfw VI (Tigris)

2. PzKpfw V (Párduc)

3. PzKpfw VI B (Királytigris)

4. IS-2

5. T-34/85

I VH:

1. Mark IV

2. FT-17

3. Mark A Whippet

4. A7V

5. Mark III

2010. jún. 6. 19:52
 8/8 Royce válasza:

1: M1A2 Abrams

2: Leopard 2A6

3: Challenger 2

4: Merkava

5: Leclerc

A Type 90 szerintem rossz.

2010. nov. 4. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!