Szerintetek mennyit érhet ez a pénzérme?
1994-es magyar ezüst 200 forintos.Azért érdekelne az értéke,mert vaterán ugyanilyet láttam 80 ezerért,és ez kicsit hihetetlen. (bocsi a kicsit homály képért)
Szia!
Az 1994-es ezüst 200-as forgalmi pénzérme volt, és az egyik leggyakoribb magyar pénzérmének számít, mivel sok-sok millió darab létezik belőle. Egyetlen értéke az, hogy a 12 grammos érme 50 %-ban ezüstöt tartalmaz, tehát 6 g színezüst van benne. Jelenleg ez kb. 800 Ft-ot ér, csupán a nyersanyag az egyetlen értéke. Nekem is van ezüst 200-asból rengeteg, a '92-'93-'94-esnek az ára ezüstár (jelenleg 800 Ft), a '95-ös kb. ezüstár + 50%, a többi viszont több ezer forintot is érhet, mivel nem kerültek már forgalomba.
Tedd el, emléknek jó lesz. :) Ha pedig össze akarsz gyűjteni belőle több darabot befektetésnek (én is ezt tettem), akkor ez lehet a befektetésed első darabja.
Üdv.:
polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!