Mit gondoltok erről a versről? Szerintetek van értelme ilyesmivel foglalatoskodnom? (L/15)
"Lábam előtt csöpög, mint drága alvadó vér
a gondolat, melyből megszülettem én,
Csatornába csurog, s mint tehetetlen patkány
Keresem lelkem kopott padkakövén…
Tekeregnek köröttem az üres látszatképek,
Agyamból tőrökkel szobrokat formálnak konok miniszterek, Gondolataimat megdobálják kővel,
Szavaimat füstölgő nyállal leköpködik
röhögő filozófusok.
Tisztességesen akarok élni,
Tisztességen szeretni akarok,
De megcsal a világ…
Köröttem, mint örvényben fuldokló gondolat,
Haldoklik a nyílt sebekkel összeégetett intelligencia…
Ekkor jelenik meg mellettem a Halál
emberformában, s önjelölt hírnökként
imába foglalja a balgaság igéjét:
„Oszd meg, és uralkodj!”
Azert az avantgard ne legyen mar szempont.... a korszak, ahol dobokockaval irtak zenei muveket, es az is nagy munek szamitott, ahol fejszevel szetcsaptak egy zongorat.... azok nem muveszek voltak, hanem akasztani valo bolondok!
Nem azert talaltak ki az olyan "szabalyokat", mint a hangnemek, rimek, ritmusok, hogy megkossek a muvesz kezet...
várj egy kicsit,a versed egyáltalán nem elmebajról tanúskodik,meg van a versednek a szolíd bája,a többi kommentelő is a folytatásra biztat :)
kínzó álmok szülte fájdalmas képek
haláltusával kevert eltévelyedések
a fájdalom marcangolja véres elménk bugyrát
akasztott hős kínja hallatszik odaát.
nincs menekvés a kaszás már lecsapott
izzó pajzsát belémetszette most
szétszabdalt lelkét elérte a végzet
örökre megtér,alakja eltűnik a szélben.
En csak azt irtam amit gondolok... de ha tisztessegesen megtanulsz gitaroz i, akkkr persze, hogy le fogod nez i azt, aki gitarozas cimszlval teniszutonek hasznalja a gitart.. szoktak mondani, hogy a hangszernek lelke van... es ha valaki zenel, akklr tenyleg oda kell tennie a szivet es lelket egy zenelesbe... egy zongorat szet erni nem csak hogy olyan viselkedesre vall, amit reszeg kamasz szakmunkasok tanusitanak, hanem nemes egyszeruseggel bun!
A csend hangjai cimu tobb oldalas szunetjelzes pedig egy olyan munek nem nevezheto kepzodmeny, ami mint egy kotekedo 10eves, arcon kop minden embert, aki valaha tartalmas muvet alkotott...
mintha 6 ev orvosi egyetem, meg sok ev gyakorlat es praxis utan melled allna egy ficko egy 2 napos termeszetgyogyaszi kepzes utan, es azt mondana, hogy ugyanolyan szinten ert az orvoslashoz, mint te...
rossz a hasonlatod. ezek a művészek nem amatőrök voltak. a helyesebb példa az lenne, hogy egy minden képzést elvégzett elismert agysebész azzal állna elő, hogy innentől csak kézrátétellel gyógyít, mert már abban hisz, és tételesen elsorolná az érveit, hogy miért, az lenne ilyen.
John Cage emlegetett 4'33'' darabja a modern zene fejlődésére tett reflexió volt. A Wagner utáni zenét, már nem lehetett a régi úton meghaladni, így kerestek más utakat a művészek. Ki a dodekafóniában(Schönberg és tanítványai), ki a temporalitás meghaladásában(Stockhausen), és Cage abban, hogy azt mondta minden természetes hang, bevonható a zene területére. Esetleg kifejtsem még azt is, hogy Duchamp Forrás című műve mért volt zseniális a maga nemében? Véletlenül pont ezekkel az esztétikai kérdésekkel foglalkozom már évek óta, rengeteg szakirodalmat olvastam róla, szóval nem nekem kell hinned, hanem nálam sokkal okosabb embereknek.
Folytasd! Kérlek, folytasd! Ne halgass rájuk, iszonyú jó kifejezésmódod van. Önbizalom! Ez kell neked. Azt amit én mondtam, hogy nem leszel közismert költő, azt azért mondtam, mert manapság Petőfi se vinné semmire, mert a társadalom elutasító az újdonsággal és a művészettel szemben: a fiataloknak elég a zenének csúfolt gépzaj (tisztelet a kivételnek), az idősebbek pedig (teljesen érthetően) nem nyitottak az újra, ha már ott van a jól bevált régi (tisztelet a kivételnek). Folytasd, mert az segíteni fog, ha valami szomorú történik veled, ki fogod tudni fejezni és az könnyíteni fog a terhen. Tapasztalat.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!