Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a versről?...

Mit gondoltok erről a versről? Szerintetek van értelme ilyesmivel foglalatoskodnom? (L/15)

Figyelt kérdés

"Lábam előtt csöpög, mint drága alvadó vér

a gondolat, melyből megszülettem én,

Csatornába csurog, s mint tehetetlen patkány

Keresem lelkem kopott padkakövén…

Tekeregnek köröttem az üres látszatképek,

Agyamból tőrökkel szobrokat formálnak konok miniszterek, Gondolataimat megdobálják kővel,

Szavaimat füstölgő nyállal leköpködik

röhögő filozófusok.

Tisztességesen akarok élni,

Tisztességen szeretni akarok,

De megcsal a világ…

Köröttem, mint örvényben fuldokló gondolat,

Haldoklik a nyílt sebekkel összeégetett intelligencia…

Ekkor jelenik meg mellettem a Halál

emberformában, s önjelölt hírnökként

imába foglalja a balgaság igéjét:

„Oszd meg, és uralkodj!”

2013. dec. 24. 21:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Azert az avantgard ne legyen mar szempont.... a korszak, ahol dobokockaval irtak zenei muveket, es az is nagy munek szamitott, ahol fejszevel szetcsaptak egy zongorat.... azok nem muveszek voltak, hanem akasztani valo bolondok!

Nem azert talaltak ki az olyan "szabalyokat", mint a hangnemek, rimek, ritmusok, hogy megkossek a muvesz kezet...

2013. dec. 26. 21:50
 12/21 A kérdező kommentje:
De igen, ez egy szabad vers akart lenni, ezt azért nem írtam csak a kérdésben, mert azt hittem egyértelmű (és igen, tényleg 15 éves vagyok)... Az-az állati hosszú sor, ami annyira zavar titeket (teljesen jogosan, mert szerintem is borzalmas így), valójában nem ilyen hosszú, csak véletlenül lehagytam egy entert a közepe tájékán, nem tudom hogy csináltam... Köszönöm annak, aki vette a fáradtságot és elolvasta ezt az izét... Nem valami mestermű, de én valamiért ennél azért talán picit jobbnak éreztem... Na mindegy, nem rontom itt tovább a levegőt. Azt hiszem az után hogy "Elmekórtanban tananyag lehetne. Versnek nem nevezhető. Durva és közönséges." nincs miről beszélnünk...
2013. dec. 27. 00:12
 13/21 szántóvető ***** válasza:

várj egy kicsit,a versed egyáltalán nem elmebajról tanúskodik,meg van a versednek a szolíd bája,a többi kommentelő is a folytatásra biztat :)

kínzó álmok szülte fájdalmas képek

haláltusával kevert eltévelyedések

a fájdalom marcangolja véres elménk bugyrát

akasztott hős kínja hallatszik odaát.

nincs menekvés a kaszás már lecsapott

izzó pajzsát belémetszette most

szétszabdalt lelkét elérte a végzet

örökre megtér,alakja eltűnik a szélben.

2013. dec. 27. 06:43
 14/21 anonim ***** válasza:
Mivel a szabad muveszet n3m a szabalyok hianyarol szol, ezert javaslom elobb irj kotott verseket... 4 sor, szabalyos rimekkel es ritmusokkal... ha ezt begyakoroltad, utana mar szabadulhatsz fkkkzatosan fel, ha akarsz:)
2013. dec. 27. 09:22
 15/21 anonim válasza:
A hetedik válaszoló vagyok: a szabad vers jelleg egyértelmüen felismerthető ahogy írtam, tehát jó uton jársz, ha valaki közönséges kritikát fogalmaz meg lépj rajta keresztül ne vedd magadra ne vedd komolyan mert azzal elismered hogy igaza van ez pedig hazugság.Legyél kitartó bátor és fordulj szembe a támadásokkal ne menekülj el!Tehetséges vagy !
2013. dec. 27. 18:21
 16/21 anonim válasza:
kedves 11-es! javaslom tanulmányozd először a modern művészetelméleteket, mielőtt leszólnál művészeket. Olvasd el pl Danto: A közhely színeváltozását, vagy Bürger: Az avantgárd elméletét. Vagy ne olvass el semmi ilyet, de akkor ne szólj bele olyan témába, amihez nem értesz! Én se állok le vitatkozni a kvantumfizikáról, mert nem tudok róla semmit.
2013. dec. 27. 19:28
 17/21 anonim ***** válasza:

En csak azt irtam amit gondolok... de ha tisztessegesen megtanulsz gitaroz i, akkkr persze, hogy le fogod nez i azt, aki gitarozas cimszlval teniszutonek hasznalja a gitart.. szoktak mondani, hogy a hangszernek lelke van... es ha valaki zenel, akklr tenyleg oda kell tennie a szivet es lelket egy zenelesbe... egy zongorat szet erni nem csak hogy olyan viselkedesre vall, amit reszeg kamasz szakmunkasok tanusitanak, hanem nemes egyszeruseggel bun!

A csend hangjai cimu tobb oldalas szunetjelzes pedig egy olyan munek nem nevezheto kepzodmeny, ami mint egy kotekedo 10eves, arcon kop minden embert, aki valaha tartalmas muvet alkotott...

mintha 6 ev orvosi egyetem, meg sok ev gyakorlat es praxis utan melled allna egy ficko egy 2 napos termeszetgyogyaszi kepzes utan, es azt mondana, hogy ugyanolyan szinten ert az orvoslashoz, mint te...

2013. dec. 27. 20:21
 18/21 anonim válasza:

rossz a hasonlatod. ezek a művészek nem amatőrök voltak. a helyesebb példa az lenne, hogy egy minden képzést elvégzett elismert agysebész azzal állna elő, hogy innentől csak kézrátétellel gyógyít, mert már abban hisz, és tételesen elsorolná az érveit, hogy miért, az lenne ilyen.

John Cage emlegetett 4'33'' darabja a modern zene fejlődésére tett reflexió volt. A Wagner utáni zenét, már nem lehetett a régi úton meghaladni, így kerestek más utakat a művészek. Ki a dodekafóniában(Schönberg és tanítványai), ki a temporalitás meghaladásában(Stockhausen), és Cage abban, hogy azt mondta minden természetes hang, bevonható a zene területére. Esetleg kifejtsem még azt is, hogy Duchamp Forrás című műve mért volt zseniális a maga nemében? Véletlenül pont ezekkel az esztétikai kérdésekkel foglalkozom már évek óta, rengeteg szakirodalmat olvastam róla, szóval nem nekem kell hinned, hanem nálam sokkal okosabb embereknek.

2013. dec. 27. 20:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Folytasd! Kérlek, folytasd! Ne halgass rájuk, iszonyú jó kifejezésmódod van. Önbizalom! Ez kell neked. Azt amit én mondtam, hogy nem leszel közismert költő, azt azért mondtam, mert manapság Petőfi se vinné semmire, mert a társadalom elutasító az újdonsággal és a művészettel szemben: a fiataloknak elég a zenének csúfolt gépzaj (tisztelet a kivételnek), az idősebbek pedig (teljesen érthetően) nem nyitottak az újra, ha már ott van a jól bevált régi (tisztelet a kivételnek). Folytasd, mert az segíteni fog, ha valami szomorú történik veled, ki fogod tudni fejezni és az könnyíteni fog a terhen. Tapasztalat.

14L

2013. dec. 27. 22:03
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok! :) Egyébként, vannak kötött verseim is, nem is olyan kevés (már magamhoz képest). Csak a fent leírt szabadvers-szerűséget, mikor eszembe jutott nagyon jónak éreztem, és hirtelen ötlettől vezérelve raktam fel ide... Igazából szerintem vannak jobb verseim is sokkal... De valamiért ezzel jöttem :D
2013. dec. 27. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!