Hogyan lehet anyakönyvezni egy nevet ami még nincs magyarországon? A kislányom februára várjuk és a Deneira nevet szeretnénk neki adni!
Figyelt kérdés
2009. nov. 25. 06:27
1/9 anonim válasza:
Ha a nemzetiség rovathoz nem a magyart írod be, hanem bármi mást, (örmény, görög, akármi...) akkor olyan nevet adhatsz neki, amilyet csak akarsz. Ezt sehol nem fogják ellenőrizni, annak vallod magad, aminek csak akarod.
2/9 anonim válasza:
Miért akarsz kitolni a gyerekeddel?Adj neki normális nevet,amivel nem fogják csúfolni az iskolában majd.Nem hiszem,hogy ezt engedélyeznék ,de ez helyes is.
4/9 anonim válasza:
Az illetékes anyakönyvvezetőhöz kell menni a kéréssel, aki felveszi a kapcsolatot a nyelvtudományi intézettel. Aztán vagy engedélyezik vagy nem. Deneira... ezt szerintem simán engedélyezni fogják.
5/9 anonim válasza:
egy barátom is bevezetett egy nevet, nem volt neki könnyű, mesélte, jóideg mászkált a papírok, engedélyek után. Anyakönyvvezető biztos tudja a módját, kb. mint ahogy az előttem szóló leírta....
6/9 anonim válasza:
A Magyar Tudományos Akadémia illetékes eldönteni, hogy engedélyeznek-e egy nevet. Ami náluk szempont, hogy úgy kellen ejteni, ahogy írjuk, ha ez nem valósul meg, akkor csak fonetikusan lehet, illetve, hogy egyértelmű legyen a névből, hogy férfi vagy női név-e. Szerintem ezt engedélyezni fogják.
7/9 anonim válasza:
Ja, és asszem fizetni is kell érte valamennyit. Utána viszont már bárki szabadon adhatja ezt a nevet.
8/9 anonim válasza:
Elsőnek: ilyen régen volt, ma már nincs. Ma a nemzetiségiek a magyar mellett a nemzetiségi listáról is választhatnak.
9/9 anonim válasza:
szia sikerült anyakönyveztetni a deneira nevet?
ha igen akkor mikor van a névnap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!