Hóból lehet-e ivóvizet készíteni állatok számára?
Figyelt kérdés
Merthogy alapból nem jó inni. De ha vmi sót teszek bele vagy egyebet? Külterületen vagyok, a vizet hordani kell, ami télen babrás. Eddig esővíz volt, de ugye már tél van. Kutya, macska, kecske, tyúk van, rengeteg víz fogy. Ha a hóból meg lehet ezt oldani, az pompás lenne. Ötlet?2013. dec. 16. 10:54
1/7 anonim válasza:
A hó az nem desztillált víz! A felső légkörben is ugyan úgy megtalálhatóak a szennyező anyagok, só részecskék, mit az eső vízben. Egyébként rengeteg állat csipedi a havat, ha éppen az itató be van fagyva!
Most azt, hogy nem jó inni azt nem tudom honnan veszed, mert maga a hó ami nem jó, mert fagyási sérülést okoz, és lehűti a szervezetet, de ha felolvasztod, teljesen tiszta vizet kapsz, amit ha megiszol akkor nem leszel szomjas!
De ha jónak látod egy kis sót szórhatsz bele, de ne túl sokat!
2/7 Grielean válasza:
Nem tudok róla, hogy víznek felolvasztva bármi baj lenne a hóval. Anyu, nagybátyám, nagyszüleim régi meséiben is sokszor említik, hogy télen többek között azzal is próbáltak spórolni, hogy olvasztott hóból főztek teát vagy levest, és semmi bajuk nem lett tőle.
3/7 A kérdező kommentje:
Aha. Hát nagyon köszönöm! Ezt nem tudtam. Valahogy úgy emlékeztem, hogy mintha a hóban nem lenne ásványi anyag. De nagyon köszönöm, akkor megoldódott a problémám. További szép napot mindenkinek! :)
2013. dec. 16. 12:08
4/7 anonim válasza:
Köszönjük neked is! Ha gondolod, amikor elkezd leesni a hó, akkor Bács megyéből én szívesen neked adom ami a környéken landol! :D
5/7 A kérdező kommentje:
:DDD
2013. dec. 17. 00:38
6/7 anonim válasza:
Sőt van hogy a nyusziknak hógolyót gyúrok és berakom a ketrecbe, nagyon szivesen eszik télen. A tyúkok is csipegetik ha van hó. Víznek kiolvasztva nagyon jó csak tiszta legyen. tehát ha lapátolod akkor ne a földig merítsd a lapátot hanem csak a tetejéről szedd és mindig csak a friss havat mert hamar koszolódik, főleg ha kezd olvadni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!
2013. dec. 19. 12:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!