Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit csináljon egy kamasz...

Mit csináljon egy kamasz (14-18 között), ha le akar szokni a káros szenvedélyeiről (dohányzás, fű), de a szüleire nem számíthat?

Figyelt kérdés
...Magára meg pláne, mert túlságosan akaratgyenge?
2009. nov. 23. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Kérd a barátaid segítségét, és nagyon de nagyon komolyan mondj el nekik mindent.

És ha megszeged azt is..

Ők tudnak majd segíteni,ha igazi barátok.

2009. nov. 23. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Szüleire miért nem számíthat? Ha csak fél elmondani az nem indok. Ilyet igenis el kell és azért vannak hogy segítsenek ha másképp nem megy.

A dohányzásról én könyvvel szoktam le. Bevallom utolsó részig nem hittem benne, de mégis sikerült mire végigolvastam. Faterom is ezzel szokott le és a barátom is. Egy próbát megér, ha más nem hasznos olvasnivaló marad:) *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. nov. 23. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Amig ő nem határozta el addig más sem tud mit tenni.

nem állhat mellette élete végéig egy őr vagy nem lehet lekötözni a kezét se. Egyedül az lehet hogy ha ő magától le tud szokni.

2009. nov. 24. 06:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Betépve hidd el mélyen az igazságot: nincs semmi nehéz abban, hogy ne csinálj valamit. Nem kell "helyette" se semmi. Nem az számít, ami volt, hanem csak az, hogy igazából az kell-e ami most van? Ha most jól csinálod, akkor semmi gond, nem? Ha nem csinálnád jól, akkor is csak át kéne menni a jól csinálásra, ami esetünkben pont az, hogy nem csinálsz két kiragadott dolgot. A cigin így vagyok túl egy hónapja, fű meg nagyon-nagyon régen volt csak egy-két próba, amikor is vastagon rájöttem, hogy elfecsérelt idő, agyvihar formálja a tanulékony idegpályákat, találtam is egy-két ideiglenes tévhitet, meg rohadtul nem voltam képben, tehát akkor is elég előnyös volt a saját életemre bólintani inkább. A mese tök jó meg minden, csak nem valódi. Nem létezik, nincs. Tehát nem is kell.
2009. nov. 25. 05:51
 5/5 anonim válasza:

keressen magának más példaképet. Ne a szülei helyett, de valamiben (egy-egy dologban) mások példája is előremozdíthatja az életét, bár kétségtelen, hogy a szülei hatnak rá a legtöbbet. Az akaratgyengeség az nem általános tulajdonság, szerintem a motiváció hiánya. Ha valamit nagyon akar, akkor nem gyenge. Ha nem akarja akkor elméleti a kérdés csupán.

Legjobb, ha olyanokkal osztja meg a dolgot - nem az arckönyvön - akiknek zámít a véleményére, és sokat vannak a környezetében.

2012. jan. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!