Mit csináljon egy kamasz (14-18 között), ha le akar szokni a káros szenvedélyeiről (dohányzás, fű), de a szüleire nem számíthat?
Kérd a barátaid segítségét, és nagyon de nagyon komolyan mondj el nekik mindent.
És ha megszeged azt is..
Ők tudnak majd segíteni,ha igazi barátok.
Szüleire miért nem számíthat? Ha csak fél elmondani az nem indok. Ilyet igenis el kell és azért vannak hogy segítsenek ha másképp nem megy.
A dohányzásról én könyvvel szoktam le. Bevallom utolsó részig nem hittem benne, de mégis sikerült mire végigolvastam. Faterom is ezzel szokott le és a barátom is. Egy próbát megér, ha más nem hasznos olvasnivaló marad:) *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Amig ő nem határozta el addig más sem tud mit tenni.
nem állhat mellette élete végéig egy őr vagy nem lehet lekötözni a kezét se. Egyedül az lehet hogy ha ő magától le tud szokni.
keressen magának más példaképet. Ne a szülei helyett, de valamiben (egy-egy dologban) mások példája is előremozdíthatja az életét, bár kétségtelen, hogy a szülei hatnak rá a legtöbbet. Az akaratgyengeség az nem általános tulajdonság, szerintem a motiváció hiánya. Ha valamit nagyon akar, akkor nem gyenge. Ha nem akarja akkor elméleti a kérdés csupán.
Legjobb, ha olyanokkal osztja meg a dolgot - nem az arckönyvön - akiknek zámít a véleményére, és sokat vannak a környezetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!