Hogyan érthetem meg könnyen és érthetően a buszozást?
Ismerős érzés, csak nálam könnyű: a városba, ahova járok, az enyémből csak egy busz vezet és végállomásig utazok:D De emlékszem, mikor anno rossz buszra szálltam és csodálkoztam, mikor másfelé fordultunk.
Mikor beiratkoztok, nézzétek meg, az iskolától merre van a buszmegálló és ott milyen buszok állnak meg. Majd neten nézd meg a busz menetrendjét, hogy mikor ér oda, és a legkedvezőbbet válaszd. Mindig legyél a megállóban a busz érkezése előtt 10-15 perccel, nálam volt már, hogy 10 perccel előbb elment. Figyelj, hogy jóra szállj fel, és első pár alkalommal figyelj, hogy jó helyen szállj le. Ha nem vagy biztos, nyugodtan kérdezd meg az egyik utast vagy magát a sofőrt, hogy hol kell leszállni, minimum az utóbbi biztos tudja:)
Ne aggódj, pár nap/hét és prímán bele fogsz jönni. Én négy éve élek így, már külön praktikáim vannak helyszerzésre meg ilyesmiXD de illemről te se feledkezz meg ;) akinek szüksége van rá, öreg, gyermekes anya, annak add át a helyed.
Ami másokból beszél, az mindössze az éves rutin, senki se magolta be a buszmenetrendet :D
Én tavaly mikor jött a középsuli, úgy kezdtem az első hetet, hogy a buszról leszállva egy olyan városban találtam magam, ami a lakhelyemtől 20 km-re van.
Nem kell ettől parázni, ha rossz buszra szállsz, akkor patt fel egy visszafelé menőre és kezdd elölről.
Gondolom lesz bérleted.. Felszállsz, köszönsz, felcsapod, ennyi. Leülsz, vagy beszorítkozol valahova. Majd valószínű, hogy egy idő múltán együtt tudsz érezni a szardínia-konzerv beli halakkal.
Gombot nyomni ne felejts majd el :D
Sok szerencsét (;
Vészcsengő ha jól tudom már nincs is a buszokban. Ha van is, akkor fent, tehát nem is érnéd el.
Azt meg, hogy megnyomta-e már valaki.. Hát busz típusától függ. Van amelyik kijelzőn írja ki, hogy STOP, van amelyik világít, vagy az ajtó fölött világít, de végül is megnyomhatod még egyszer, nem ártasz vele semmit, és amúgy is jó biztosra menni.
Ha nem éred el, akkor vagy kérj meg valakit, vagy menj az első ajtóhoz a buszvezetőhöz, és majd elől kienged (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!