Lehetek magántanuló? A magántanulónak be kell járni suliba órákra vagy nem? Többi lent.
Voltam magántanuló úgy 3 hónapig, de az gyötrelmes volt. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy nagyon beteg voltam.
Mindegy, engem nem a szüleim tanítottak - nem is tudtak volna -, hanem volt egy megbízható osztálytársam, aki mindig lefénymásolta nekem napról napra a tananyagot, és úgy próbáltam memorizálni. Nagyon leromlottam azalatt az idő alatt (az érettségimre is erősen rányomta a bélyegét), mert kiestem a mindennapi rutinból, és rájöttem, hogy akármennyire is utáltam az egész sulit, sokat segített, hogy láttam, mások is ugyanazzal szenvednek, mint én. Azt mondom, beszélj inkább a tanárokkal, igazgatóval vagy akárkivel, aki tud hatni a társaságra, és ne futamodj meg, mert könnyen ráfázhatsz.
Szia!
Én 2 és fél évig voltam magántanuló, egy elég erős gimiben (10. második felétől végig és azért lettem az, mert nagyon gyenge az immunrendszerem, ezért folyton betegeskedtem). Szóval nekem mindig is ment a tanulás (4,5 körüli átlag), de a folytonos betegségek miatt gimiben eléggé lemaradtam (mikor 1-2hetes betegség után visszamentem és belerázódtam megint a dolgokba ismét beteg lettem). A szüleim beszéltek az ofővel, aki mondta, hogy szerinte nem lehet gond, próbáljuk meg, apukám írt egy kérvényt az igazgatónak+ csatolt egy háziorvosi véleményt... még aznap megkaptam a határozatot, hogy elfogadták a kérvényt, vagyis attól kezdve nem kellett bejárnom órára... A tanáraimmal megbeszéltem, hogy amikor nem vagyok beteg órára is bejárok és dolgozatokat is írok a többiekkel (nálunk úgy volt, ha félévente megvolt a 3 jegy az adott tárgyból akk nem kellett vizsgáznom, erre nem is került sor). Amikor nem tudtam bemenni, tankönyvből+ osztálytársak jegyzeteiből tanultam. Nekem egyáltalán nem volt nehéz, sőt, imádtam (persze hozzáteszem, hogy átlagban azért legalább heti 1-2 nap benn voltam pár fontosabb órán és jóban voltam az osztályommal, tehát szerettem bejárni), de nekem nagyon tetszett, hogy ha úgy ébredtem, hogy ma nincs kedvem bemenni, akkor egyszerűen nem mentem be, vagy ha be is mentem, de nem voltam ott egész nap (és 1 szigorúbb tanárt leszámítva a többi úgymond "észre sem vett" ha benn voltam, mármint ha mondjuk előző órán nem voltam, akk nem szólítottak fel, nem feleltettek... de ha dolgozatot írtam akkor azok alapján osztályoztak év végén).
Nekem összességében nagyon tetszett, eleinte féltem, hogy nem fog menni, de én könnyen tanultam itthon is és végül most a tavasszal szín kitűnőre érettségiztem.
Remélem akárhogy is folytatod, az jó lesz neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!