Mit jelenz az ha valami anti? Hogy annak az ellentéte ami előtt kiteszik? Akkor milyen lenne az anti-Föld?
Az én értelmezésem szerint ellentéteset, ellenzőt jelent.
Pl. Anti-alkoholista - elítéli és kerüli az italt, és iszákosakat.
Anti- : valami ellen, valamivel szemben
Tipikus keverés az "aszociális" és "antiszociális" szavak használata. Az első eset hiányt jelent (aszociális - szociális kapcsolatok hiánya jellemzi, például ha valaki depressziós, magába forduló), míg a második a társadalomellenes jelző (szociopata, társadalomra veszélyes, például idegbetegek, gyilkosok vonása lehet). Vagyis akinek épp rossz a hangulata annak lehet aszociális időszaka, de attól még nem lesz valaki antiszociális.
Másik tipikus rossz használat a szimpátia és ellentéte. A görög-latin előtagoknak vannak párjaik amivel lehet ellentétes szavakat képezni. Például együttérzés - empátia, közöny - apátia. A szim- párja az anti-, és nem az un-. Ezért a szimpátia ellentéte az antipátia. A köznyelvben mégis elterjedt a szimpatikus és unszimpatikus használat a szimpatikus-antipatikus helyett.
Tudom hogy nem ezt kérdezted, de szerintem ezek érdekes dolgok. Ezekből következik az anti-Föld dolog is. Ez egy főnév, így nem is tudod előtaggal képezni, a kérdés így értelmét veszti. Csak filozófiai értelemben az anti-Föld a Földdel szemben álló dolog lenne, a fantáziádra bízva hogy ez neked mit jelent (figyelembe véve a Föld mint bolygó meghatározását, mivel nem a társadalomra kérdeztél. Ha egy bolygót képzelsz el egy antiszociális társadalommal, ott egymást ölnék az emberek, míg el nem fogynak)
Az elottem szolon nagyon szeopen levezette.
Kulon hala neki hogy megemlitette az antipatikus/unszimpatikus kerdeskort is.
Kerdesedre valaszolva - elmeleti sikon mozogva - szerintem az anti-Fold az egy antianyagbol keszult Fold lehetne. De lehet akar egy szervezeti egyseg megnevezesenek is resze. Pl.:anti-Fold Koalicio - azaz kulonfele urlenyek szovetsege a Fold ellen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!