Tényleg ilyenek vannak Budapesten?
Nagymamád sokat nézi a tv "híradót".
A "híradóban" a kereskedelmi tv híradóban szándékosan gyűjtik össze egy csokorba az összes szörnyűséget, ezzel - ugyan nem szándékosan, de pszichikailag terrorizálva az embereket, beleértve a Nagymamádat. Valójában ez az érdekes az utóbbi pár évtizedben, mert az nem izgalmas, hogy virágot ültettek pl. Szombathelyen. Szerintük - mármint a ker. tv-k szerkesztői szerint az hoz nézettséget és így reklámbevételt, ha leadják, hogy aznap mi gyulladt ki, mi borult fel, ki karambolozott, kit öltek meg, kit vertek meg, kit loptak meg, raboltak ki, és ki ugrott ki a lakáshitele elől menekülve a tizedikről.
Budapesten semmivel sincs több bűncselekmény mint régen vagy más ilyen nagyvároshoz viszonyítva. Vannak fertőzött kerületek, mint a VIII. kerület, az is a c-nyok miatt, de remélhetőleg a rendőrök napi szinten fáradhatatlanul bas*tatják őket és rendszabályozzák meg őket.
Csak a nagy számok törvénye miatt történhet veled nagyobb eséllyel valami rossz, de ugyanakkor ugyanannyival nagyobb eséllyel történhet veled valami nagyon jó.
Ha elkerülöd az említett etnikumot, akkor jó eséllyel semmi bajod nem lesz a fővárosban.
Nézd: Bp. olyan, amilyen.
Nincs garancia arra, hogy valaki ne kössön beléd az utcán, de a gyilkosságoktól nem kell tartani. A közlekedésnél van egy jó tanácsom: nem árt, ha korábban elindulsz (kivéve, ha a munkahelyed szinte a szomszédban van), mert ha 'forgalmi akadály van', akkor nem tudsz késni.
28/F és Bp.-en élek (itt is nőttem fel).
Én nem tudom, nagymamád mikor járt utoljára itt, de szerintem kicsit álmodik már...
Szó nincs ilyesmiről.
Nem azt mondom, hogy sosem fordult még elő semmi, de most nem épp Kaposváron öltek meg egy kisbabát??
Mindenhol előfordul ilyesmi, de nem jellemző.
42 éves vagyok. Budapesten születtem, ott nőttem fel, még mindig ott élek. Ráadásul nem is a legjobb környéken, hiszen Kőbánya nem mondható biztonságos környéknek. 42 évem alatt SOHA nem láttam hogy megöltek volna valakit..
Amúgy meg jó magam is nézem a híradót, és ha eszembe jt pár gyilkosság amit felkaptak (lásd Bándy Kata vagy az a Bence gyerek) egyik sem Budapesten történt hanem vidéki városban...
Budapesten meg hajnali 1 kor sose sétálj egyedül olyan helyen ami amúgy is veszélyes környék...
Tapasztalatom szerint a legtobb videki idos embernek az az elkepzelese, hogy Budapesten mindig ejszaka van, es az emberek hordakba verodve kuzdenek a tulelesert...:D
Pest egy nagy es budos varos... van jopar hajlektalan, es nagy tomegek vannak az utcakon... de nem olnek meg fenyes nappal csakugy:D
a felkoltozest viszont en sem ajanlom, mert nagyon rossz a levegoje es nagyon zajos, ugyhogy ha Pestre akarsz jonni, akkor inkabb koltozz az aglomeracioba, es utazgass minden nap egy fel oraval tobbet... hidd el, boven megeri, mint ott elni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!