Mit kellene tenni?
Neked kéne tudnod, hogy az egyetem a fontosabb vagy a barátod. Úgy látszik, a kettő együtt - egyelőre - nem megy, úgyhogy választanod kell és úgy, hogy pár év múlva ne azt mondd, hogy mekkora ökör voltál.
Ha az egyetem a fontosabb, akkor maradsz ahol vagy és ahogy vagy, legfeljebb beköltözhet hozzád, ha a szüleid meg nem tudják. (van rá okuk, hogy ellenezzék?) Így egyikőtök sem hoz áldozatot, legalábbbis, míg a szüleid meg nem tudják. Ha akkor tényleg nem fizetnek többet, akkor megnézhetitek magatokat, ha még nincs munkája.
Ha meg hozzá ragaszkodsz jobban, akkor menj oda, ahol vele lehetsz, keressen elöször ő magának munkát, amiből ki tudtok jönni. Ebben az esetben mindkettőtöknek áldozatot kell hozni, ő eltart, te meg nem tudod egyelőre folytatni a tanulmányaidat, vagy csak nehezen.
Nem tudsz valahogy kompromisszumot kötni a szüleiddel?
Azért alaphelyzetben a szülők jót akarnak, legfeljebb nem a legjobb módszerrel.
Marad, hogy neked kell eldöntened, mi ér többet, az egyetem, vagy az együttlakás. Ha ő felajánlotta, hogy fizet neked, akkor olyan nagyon rossz nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!