Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit kellene tenni?

Votka kérdése:

Mit kellene tenni?

Figyelt kérdés
A barátom 3hónapja munkanélküli. Én pesten járok egyetemre és szeretne őis ide költözni. velem. hegesztő végzettsége van de nem talál vele munkát mert nincs minősítése. Eddig másban dolgozott. Én azt javasolnám neki hogy menjen be az otthoni munkanélkülibe jelentkezzen, kérdezze meg hogy indul e fizetett tanfolyam, vagy ha nem indul keressen munkát a környéken. Ha Pesten összeköltözünk a szüleim semmi támogatást nem fognak adni neki meg nincsenek szülei. Nem akarom rásózni az egyetemi költségeimet. az h Pesten vagyok havonta 60-70ezer forint az egyetemmel. és az ő költségeiről nem is beszéltünk. arra gondoltam még h itt levizsgázom és átjelentkezem 1 közeli egyetemre. de nem tudom. Szerintetek mi a jó megoldás? Komoly válaszokat várok!

2013. nov. 28. 11:32
 1/4 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Neked kéne tudnod, hogy az egyetem a fontosabb vagy a barátod. Úgy látszik, a kettő együtt - egyelőre - nem megy, úgyhogy választanod kell és úgy, hogy pár év múlva ne azt mondd, hogy mekkora ökör voltál.

Ha az egyetem a fontosabb, akkor maradsz ahol vagy és ahogy vagy, legfeljebb beköltözhet hozzád, ha a szüleid meg nem tudják. (van rá okuk, hogy ellenezzék?) Így egyikőtök sem hoz áldozatot, legalábbbis, míg a szüleid meg nem tudják. Ha akkor tényleg nem fizetnek többet, akkor megnézhetitek magatokat, ha még nincs munkája.

Ha meg hozzá ragaszkodsz jobban, akkor menj oda, ahol vele lehetsz, keressen elöször ő magának munkát, amiből ki tudtok jönni. Ebben az esetben mindkettőtöknek áldozatot kell hozni, ő eltart, te meg nem tudod egyelőre folytatni a tanulmányaidat, vagy csak nehezen.

Nem tudsz valahogy kompromisszumot kötni a szüleiddel?

2013. nov. 28. 13:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem mert jelenleg is édesanyám testvérénél lakom. És az előző barátom nagyon megvert kórház lett a vége és most mindenkiben azóta is a gonoszt látják
2013. nov. 28. 17:14
 3/4 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Azért alaphelyzetben a szülők jót akarnak, legfeljebb nem a legjobb módszerrel.

Marad, hogy neked kell eldöntened, mi ér többet, az egyetem, vagy az együttlakás. Ha ő felajánlotta, hogy fizet neked, akkor olyan nagyon rossz nem lehet. :)

2013. nov. 29. 07:55
 4/4 A kérdező kommentje:
nem akarom anyakába verni a sukimat. előbb munkahely kellene de sajnos nem neagon vesznek fel hegesztőket én meg nem olcsó suliba járok.bár államis vagyok a könyvek nem olcsók plusz a bérlet
2013. dec. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!