Miért panaszkodnak annyit az emberek amikor lehetne sokkal rosszabb is?
Lehetne éhínség és szomjúság mint pl Afrika egyes részein vagy lehetne háború mint a közel-keleten. Lehetnének vírusos járványok amikbe naponta 1.000.000-an halnak bele. Lehetne hatalmas munkanélküliség, 10-szer magasabb árak, stb.
Ehhez képest jópár ismerősömnek az a baja hogy miből fogja megvenni a legújjabb okostelefonját, vagy miből fog elmenni nyaralni jövő nyáron.
Miértnem tiszteljük azt amink van? Álszentség nélkül!
Mert a média mindenkihez eljut!
Ami a legújabbnak, a legnagyobbnak és a legmárkásabbnak a megvételére sarkallja a népet, ezért!
Nekem is okostelefonom van, de egy régi Nokia 500 ami már 2 éves elmúlt, de még műkszik és addig nem cserélem le. A kocsim én vettem, egy 96-os Mondeo, ez sem mai darab, de nem is kell félnem attól, hogy a bank lefoglalja, vagy hogy 50 ezer km- alatt tönkremegy lassan az egész kocsi!
Az értékrendekkel van a baj sok embernél, és a felfogással!
Magyarországon is vannak akik éheznek, és a munkanélküliség is folyamatosan nő. A magyarok többségének van oka panaszkodni.
Az én ismerőseim nem tartoznak a jómód réteghez, mint a tieid. Örülnek, ha a hónap végén még van pénzük. De komoly gondot jelent nekik, ha a gyereknek csizma vagy éppen kabát kell. Nyaralásról még csak nem is mernek álmodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!