Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Üdv mindenkinek Kérdezni...

Stefano29 kérdése:

Üdv mindenkinek Kérdezni szeretném, ha még élnek a szülők, kérhetem valahogy a szülöi ház részemet hogy fizesék ki? köszönöm válaszotokat

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Kérni kérheted, de nem kötelezheted őket, hogy fizessenek ki. Ha a szülők úgy döntenek, hogy majd csak a haláluk után kapod meg a részed, akkor várnod kell. Egyenlőre még a szüleidé a ház, nem a tied.
2013. nov. 24. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy a szülői ház részed? Gondolod, alanyi jogon jár a tulajdon? Hol élsz?

Az a ház a szüleidé (jobb esetben). Majd ha meghalnak, és másképp nem rendelkeznek, a tiéd lesz.

2013. nov. 24. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:

NEKED NINCS szülöi házrészed, az csak akkor LESZ, ha a szülök meghalnak és rádhagyják.

Ebböl következöen NEM jár egyelöre neked semmi, mert nincs miböl.

2013. nov. 24. 13:04
 4/6 anonim válasza:
Nem hogy most, de lehet még a szülők halála után se kapsz 1 ft-ot se:)))) azt ők döntik el, és meg is értem őket, egy újabb kölyök, aki tagadja a szüleit és a halálukat kívánja:)
2013. nov. 24. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Üzenem az okos beszolónak hogy senki nem kívánja a szülei halálát. Mivel senki és ő sem tudja milyen viszály van a szüleim és köztem,Így a normátlan kommentett tartsa magában. Az eldobásra meg annyit hogy a szüleim dobtak el maguktól, mert nem engedtem hogy a mamám otthonba menjen,csak azért hogy Anyám eladhassa a mamám házát, hogy a részét ki vehesse. Így én és párom ápoljuk. Holott az Anyám dolga lenne , mert az ő anyukája nem ? Röviden ennyi az újjabb kölyök dumához.
2013. nov. 26. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:

" Az eldobásra meg annyit hogy a szüleim dobtak el maguktól, mert nem engedtem hogy a mamám otthonba menjen,csak azért hogy Anyám eladhassa a mamám házát, hogy a részét ki vehesse. Így én és párom ápoljuk. Holott az Anyám dolga lenne , mert az ő anyukája nem ? Röviden ennyi az újjabb kölyök dumához."

1. Attól, hogy a nagymama otthonba kerülne, anyukád még közel sem tudná eladni a házát - ahhoz ugyanis a TULAJDONOS beleegyezése és aláírása kell a JEGYZÖ elött.

2. Az, hogy ti ápoljátok, szép töletek, ha van rá idötök és lehetöségetek. A legtöbb embernek nincs, mert munkába jár, tehát nem tudd otthon ápolni egy idös embert. Szóval ha anyukád dolgozik, vagy fizikaliag nem elég jó állapotban van, akkor érthetö, hogy nem TUDJA ellátni az anyukáját.

3. Attól, hogy te ápolod a nagymamát, NEM szerzel semmiféle házrészt. Ha netán a mama rádhagyná, akkor is CSAK a halála UTÁN kaphatnál valamit. Ha nem végrendelkezik ilyen értelemben, akkor még az ö halála esetén is ANYUKÁD örökli a házat és te CSAK az ö halála után részedsz belöle.

2013. nov. 27. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!