Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudtok mondani valami jó...

Tudtok mondani valami jó izlandi filmet?

Figyelt kérdés

2013. nov. 21. 16:43
 1/3 csuresz ***** válasza:
Izland történelme
2013. nov. 23. 08:29
 2/3 anonim válasza:

Hrafninn flýgur (1984)

(When the raven flies)

A vikingek idejében játszódik, a történet egy ír fickóról szól, akinek gyerekkorában a szüleit portyázó vikingek ölik meg, a lánytestvérét elrabolják ő maga is csak azért ússza meg mert az egyik vikingnek megesik rajta a szíve.

Ez a bevezetés, maga a film arról szól hogyan vadássza le az immár felnőtt magányos harcos a szülei gyilkosait.

Szerintem minden izlandi ismeri, nekem tetszett, régivágású film, hangulatos környezetben. Ja és az izlandi lovak olyan kicsik, hogy a paliknak majdnem leér a lábuk. :)

A Youtube-on fent van, izlandi audióval és angol felirattal:

http://www.youtube.com/watch?v=DOi3ic3LYHM

Djúpið (2012)

(The Deep)

Egy halászhajó felborul izland közelében és a szerencsétlenek megpróbálnak életben maradni a 3-4 C fokos vízben.

Igaz történet, elképesztő.

101 Reykjavík (2000)

Egy céltalan harminc éves izlandi fickó története, aki még mindig az anyjával él és nem tudja mit kezdjen magával. Parti, barátok, csajok, kavarás, öngyilkossággal kacérkodás. Nem rossz.

Nói albínoi (2003)

(Nói the albino)

Nagyon hasonló a 101 Reykjavík-hoz, de Nói fiatalabb és ez a film kicsit művésziesebb, szerintem jó, jobb mint a 101.

Spoiler!

A film hangulata kb. ilyen: A 17 éves Nói úgy dönt bankot rabol, bemegy, ráfogja a puskát az ügyintéző csajra.

Nói: Ide minden pénzt!

Csaj: Te vagy az Nói? Ez valami vicc?

Nói: Ide minden pénzt vagy szétlövöm a fejed!

Csaj: Nyugodj meg Nói.

Nói: Kussolj és ide minden pénzt!

Előjön hátulról egy nagypapa kinézetű, szakállas bank-manager (?).

Manager: Elég idős vagy már, hogy tudd, hogy nem szabad a puskával játszani.

Kirántja Nói kezéből a puskát, a következő kép, nyílik az ajtó Nói repül kifelé.

Vágás.

Nói benyit a bankba zavartan.

Nói: Szeretném felvenni az összes pénzt, ami a számlámon van.

Az ügyintéző csaj minden hacacáré nélkül papírokat ad neki.

Csaj: Ezeket töltsd ki légyszíves.

2014. febr. 7. 18:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Szerintem ezekből ma meg is nézek egyet.:)
2014. febr. 19. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!