Szerintetek melyik szebb és hasznosabb:német vagy francia?
Figyelt kérdés
2013. nov. 20. 18:53
1/5 anonim válasza:
A francia sokak szerint szebb (bár én személy szerint nem bírom hallgatni), viszont nehezebb megtanulni, a német hangzásra csúnyább, viszont könnyebb. Hasznosságukat tekintve (és ezzel nem fogok újat mondani:)) Magyarországon a német, német nyelvű országokban a német, francia nyelvűekben a francia a hasznosabb.
Nem mindegy az sem, hogy a cégek többsége, ahol dolgozni akarsz, melyik nyelvet preferálja, tehát még a francia is lehet hasznosabb, mint a német, ha inkább francia cégeknél szeretnél dolgozni.
Szóval attól függ, hol akarsz élni, melyik iparágban akarsz dolgozni, stb.
Én csak olyan nyelven tanulok szívesen, amit nem utálok. Számomra a spanyol a legszebb, de azt kevésbé keresik, mint a francia vagy a német tudást.
2/5 anonim válasza:
A francia szebb, de a német hasznosabb.
3/5 anonim válasza:
német ;) lassan olyan fontos mint az angol :) viszont a francia tényleng szebb :D osztálytársam az angolt franciát és német egyszerre tanulja. Ő azt mondta franciául jobban szeret beszélni, de a németre mindig szükség van, és az így jobban is megy neki.:)
4/5 anonim válasza:
én angolt és franciát tanultam, és semmi hátrányom nem született abból, hogy nem tudok németül az örök érvényű ich möchte ein bier-en kívül semmit : )
5/5 anonim válasza:
A francia sokkal szebb, de szerintem nem nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!