Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez a hülye angol nyelv! Mit...

Ez a hülye angol nyelv! Mit csináljak? Tökre el vagyok keseredve! (lent)

Figyelt kérdés
Az egyetemen anyanyelvi angol tanárom van. Középsuliban megszereztem az angol középfokot, de úgy érzem, itt egy fabatkát sem ér! Minden fogalmazásom, házi dolgozatom át van húzva, pirosozva, oda van írva egy csomó kérdőjel, meg hogy ez mit jelent, az mit jelent stb... Teljesen hülyének érzem magam! Konkrétan amire azt mondták, hogy jó a középsulis tanáraim, az itt semmit sem ér. Lehet, hogy azzal van gond, hogy túl "magyarosan" gondolkodom, ezért fogalmazok másképpen is? Ha meg egy ismeretlen szót akarok kikeresni, az MTA szótárát használom, de a biztonság kedvéért még 5 angol szótárban is megnézem a szót, belepasszol-e a szövegembe, de általában ezen szavak is át vannak húzva, meg be vannak kérdőjelezve. Mit tehetnék? :(
2013. nov. 18. 22:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha konkrét példákat tudnál mondani talán tudok valami tanácsot adni.
2013. nov. 18. 22:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Mit tehetnel?

Hat dolgozz kemenyebben es fogdd fel egy kicsit lazabban a dolgot. Nem az eleted mulik rajta, szoval nyugi!

En altiban majd kozepsuliban vegig nyomtam az angolt es kb. eros 4es voltam belole mindig, es kimentem Londonba babysitterkedni es az elso 3 honapban csak ez hangzott el tolem: "what?" "pardon?" "can you repeat that?"

Haha, meg jo hogy gyerekekkel dolgoztam, azok meg nem szorakoznak ha nem erted igy jartal, muszaj voltam osszekapni magam. Az anyuka rendes volt, tanitott, lassan beszelt, ismetelt, kijavitott, leirt mindent, de komolyan mondom merges voltam, hogy a sok evi iskolai angollal szinte torolgethettem csak....

Orulj neki, hogy jo(bb) tanarod van most es vegre rendesen megtanit angolul ;)

Hallgass hireket, nezz filmeket felirattal (angol felirattal), olvass ujsagokat, nem baj ha nem ertesz minden szot, olvass minel tobbet, lehetoleg hangosan! Nagyon sokat fog segiteni. Vagy olvass olyan irodalmat angolul, amit mar elolvastal egyszer magyarul es tudod mirol szol, igy ha angolul olvasol mar kepben leszel a tortenetet illetoen.

2013. nov. 19. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!