A keritésemtől 1 méterre van a szomszéd 2óriás 40 éves fenyője, ami reggeltől estig károsítja, árnyékolja a kertem. Hűvös van, sok a tűlevél, mohás a kert. , savanyu és meddő a talaj. Mit tehetnék, ha a szép szó, normális kérés nem segít?
Tapasztalatom szerint semmit. Hasonló gondom van nekem is, bár nem fenyő, hanem 15 darab fene tudja milyen fa van a szomszédomban (a kerítéstől 30-50 cm-re, amik nagyjából 6-8 méteresek jelenleg). A hátsó kertem csupa moha, kidöglött a málnásom is. Szóltam az önkormányzatnál, kiderült, jogszabály nincs ellene. Azt ígérték, megkérik a szomszédot, hogy tegyen valamit, de vagy nem szóltak, vagy a szomszéd magasból tesz rá, mert változás nincs.
Tudom, csúnya ötlet, de esetleg átspriccelhetnél valamit a fára, amitől kidöglik.
Szomszéd fenyője olyan közel van, fényesre súrolta a palatetőt. Tűlevelekkel tele a csatorna..
Szóltunk neki, semmi nem változott, csak megsértődött.
Szélben félelmetes a fürdőszoba, mintha a tajgán lennék.
Önkormányzat nem foglalkozik vele, nem életveszélyes fa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!