Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szelektív hulladékgyűjtés!...

Szelektív hulladékgyűjtés! Ezeket újrahasznosítás előtt átvizsgálják?

Figyelt kérdés
Úgy értem,elkellene mosni a dolgokat,de én sokszor látom hogy mindenfélét beledobnak az emberek,pl.a műanyagosba .És biztos nem mossa el mindenki őket. Folyékony mosószeres műanyagot bele lehet dobni ?
2013. nov. 13. 11:07
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez az adott várostól, területtől függ. Meg kel nézni, melyik cég kezeli a szelektívet és annak a honlapján biztos van egy ismertető, hogy melyik gyűjtőbe mit lehet beletenni.Budapesten bele lehet tenni kiöblített mosószeres, és kozmetikai flakont, vegyszereset nem (Hypo, sósav, hidegzsíroldó stb ezek veszélyes hulladéknak minősülnek ugyanúgy mint az olajos flakon). Amúgy a szelektívet szétválogatják. Kézzel vagy géppel. Emiatt öntik össze gyakran a szelektív gyűjtőket, ugyanis a papírt, műanyagot, fémet nagyon könnyen géppel szét tudják válogatni. El mosni meg el kell. Vagy inkább illik. Semmiből nem áll elöblíteni, hogy az adott szer, vagy akár élelmiszer maradék ne legyen benne. Persze nem mindenki teszi meg. Ausztriába nem viszik el, ha nem olyan van benne ami benne lehet, vagy ha nincs elöblítve pl a joghurtos pohár. Ez szerintem nem fejlettség, hanem fegyelem kérdése csupán.
2013. nov. 13. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!