Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Próbaidő megszüntetés - nem...

Próbaidő megszüntetés - nem akarnak elengedni?

Figyelt kérdés

Két hónapja dolgozok egy iskolai könyvtárban. A próbaidőm dec. 9-én fog lejárni. Találtam egy új állást, ami sokkal jobb és ott már hétfőtől kezdhetnék. Ma bementem az igazgatóhoz, hogy a holnapi nappal meg akarom szüntetni azonnali hatállyal a próbaidőmet. De nem akar elengedni, mert elvileg mivel elmegyek kell csinálni egy összesített leltárt és mivel nincs új könyvtáros, nem tudja kinek átadni a könyvtárat. És ott akar tartani ezért még több mint egy hétig. Megcsinálhatja, hogy nem enged el? Mert ha jól tudom a Munka Törvénykönyv 79. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a próbaidő lejárta előtt meg lehet szüntetni azonnal és indoklás nélkül a próbaidőt.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 13. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:

nem

csináld meg a leltárt, írd alá, vetesd át (van egy hátulütője a dolognak: ha nem átvevővel csinálod a leltárt és rosszindulatúak, akkor utólag bármit rád foghatnak)

2013. nov. 13. 10:51
 2/6 A kérdező kommentje:
De mielőtt oda mentem pont előtte volt nagy leltár és velem se vetette át senki amikor odamentem. és legalább egy hét a leltár de addig nem maradhatok mert az új munkahelyemen kell kezdenem.
2013. nov. 13. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
ok, akkor egyszerű az indokod: mivel te nem vetted át, így neked sincs mit átadnod ... csókolom
2013. nov. 13. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:
pontosan, nem irtal ala atvetelt, ergo nem irsz ala atadast, es indoklas nelkul egyik nparol a masikra ott lehet hagyni oket.
2013. nov. 13. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy nem engednek el. A próbaidő alatt mind a munkáltató, mind a munkavállaló indoklás nélkül, azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyt.
2013. nov. 13. 12:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy nem enged el, mondd meg neki, hogy holnap (vagy ahogy döntesz) már nem fogsz bemenni, mindenképpen írásban is add be a felmondásod, legyen benne, hogy azonnali hatállyal, fénymásold le, és az egyik példányt vetesd át vele, aztán azt ne add ki a kezedből. Ha jól tudom, három napja van kiadni a papírjaidat (de dolgoznod már nem kell a felmondásod után), nyugodtan befenyítheted munkaügyi bírósággal, ha nem enged még így sem. Ill. azt is fel lehet hozni, hogy ha nem szerelhetsz le, akkor a semmiért fog fizetni téged, mert másnaptól bejárni se fogsz, nemhogy dolgozni.
2013. nov. 13. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!