24 éves fiú vagyok és még sosem húzták a fogam. Fáj ha húzzák?
Jó akkor várjatok,én vagyok a hibás :) ...tehát... az én esetemben fájna???
2 éve csak 2 alkalommal voltam vele gyökérkezelésen, és azokat az idegeket kitépkedte amitől fájt, tehát utána már nem is jártam többet, ebből kifolyólag tudjuk ugye hogy a többi ideg benne van.De nem fáj a fogam cseppet sem csak bele üt a hűvös hőmérsékletű víz is, iszonyatosan.De ez sem zavarna, csak a mandulám a 10x-esére nőtt, nem kapok levegőt tőle jóformán 2 éve,pont azóta hogy gyökérkezelte és a szemeimnek annyi, szemhéjgyulladás, kötőhártya gyulladás, hullik a szempillám és semmilyen kenőcs vagy gyógyszer nem hat.2 haverom van akiknek hasonló baja volt és miután kihúzták a fogukat,, teljesen rendbe jött a szemük.Volt akinek a gyökérkezelt foga miatt, begyulladtak a vállizületei.Tehát nekem fájna? Nem fáj a fogam, csak a hideg beleüt, menyi ideig fogja ráncigálni?? meg két szuri után fájna??
Nekem egyetlen alkalommal fájt a húzás, akkor sem a fog, hanem az alatta levő gyulladt rész.
Rendesen beadott injekciónál nem érzel semmit, legfeljebb valami tompa, nagyon enyhe nyomást, ha cibálják, de semmi kellemetlent vagy kicsi is erőset :) S többnyire igen gyorsan megvan :) Trükkös gyökér és gyönge kis fogorvos esetén lehet lassabb.
(Olyan akad, hogy összeroppan a fog s darabokban kell kiszedni, velem mondjuk sosem történt ilyesmi... De többnyire nem és egy jó fogorvos elintézi, pici tovább tart és nem fáj.)
Nekem 22 évesen húzták ki az első (és hálistennek ezidáig egyetlen) fogamat. Hogy őszinte legyek, én az injekciótól paráztam, gondolván, hogy érzéstelenítés után már úgyse sokat fogok érezni, na de azt még igen! Ehhez képest már a szuri alatt is csak valami enyhe nyomást éreztem, nem is szúrást... nem annyira érzékeny az ember ínye, mint anno gondoltam.
Aztán egy injekció elég is volt, pár perc alatt teljesen lezsibbadt tőle a fél arcom. Erre a doki neki is látott. Hát, kellemesnek egyáltalán nem kellemes, viszont fájdalmat egyáltalán nem éreztem.
Szóval ne aggódj! Hidd el, akármilyen kellemetlen is, igazi megváltás lesz, amikor végre kint lesz az a fog :)
(Egyébként én is hasonló cipőben jártam, letört egy darab a fogamból. Annyi különbséggel, hogy nem javasolt gyökérkezelést a doki, mondván, hogy csak ez az egy szuvasodott el, inkább kihúzná, nehogy átterjedjen a többire is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!