Mit tegyek? Elvette az igazolványom és nem igényelhetek másikat. Mondjak le róla? Vagy próbálkozzak másikat igényelni hátha megesik a szivük rajtam? Bizonyítani nem tudom hogy tényleg elvették tőlem.
A következő történt: utaztam volna busszal valahova amikor egy kis "roma" gyerek kikapta a kezemből a nyugdijas igazolványomat(édesapám halála miatt kaptam). Vissza akartam venni tőle de az anyja is odajött mondván hogy, hogy van ekkora pofám h egy gyerektől elvenném a tulajdonát.
Addig ment a veszekedés mig a járókelők rendőrt nem hívtak.Mire megérkezett a rendőr az asszony azt mondta a gyereknek h szaladjon a buszhoz és adja oda a nővérének az igazolványt és mnjenek haza.
Mikor utánna akartam menni a rendőr megfogott h nem fejeztük be az ügyet és hiába mondtam neki h az igazolvány az enyém nem hitt nekem.A gyerek elment a busszal és az igazolványommal.Az anyja meg ordított h el akarom veni a gyerekétől amit alig tudott neki megadni és letépte a telefonomat a nyakamból h ezt meg a nagyobbik lányától vettem el.A rendőr igazat adott neki de felvetettem h mi van a telefonon-erre az asszony rákontrázott h jó hogy tudom mivel elloptam és volt időm átnézni.Egy lehetőséget kértem a rendőrtől h bizonyíthassan h az enyém a telefon.A rendőr megengedte és szólt az asszonynak h adja vissza a telefont.
Megmutattam a rendőrnek a telefonnal készitett évfordulós felvételt amikor a párommal ünepeltünk.Pár hónappal ezelőtt vettem fel vele.A rendőr azonosított a felvételen és megkérdezte az asszonyt h mikor is loptam el tőle a telefont.Azt állította h a múlt héten. Ezzel a rendőr elmondta h menjen el mert a telefon nem az övé és adja vissza az igazolványt is.
Erre az asszony azt mondta a rendőrnek h azt már baszhatja és elment.
Kérdeztem a rendőrt h mit tegyek h az igazolványomat visszakaphassam, de azt mondta a rendőr h igéyeljek újat. De a neten meg azt irják h nem lehet belőle másikat igényelni.Mit tegyek?
Az első lépés,hogy feljelented a nőt is.Bár a rendőr sem végezte jól a munkáját,így ő rá is panasz emelnék,mert a nőtől el kellett volna kérnie az adatokat!!
A feljelentés után rögtön le tiltják a lopott igazolványt(avval ha le van tiltva nem tud mit csinálni,nem tud vissza élni vele),majd kérhetsz új igazolványt..
a lényeg h édesapám vasutas volt annak idején és én kaptam a vasutas igazolványt anya pedig a nyugdijast. ami 50 vagy 90%os utazási kedvezményre jogosit.
de ahogy betöltöttem a 18at én kaptam meg azt is. és alkalmanként használom ha hosszabb utazásra mennék.
hol lehet bejelenteni az igazolvány illetéktelen felhasználását?
mármint az inetrneten hol lehet ilyen hivatalos papirokkal foglalkozó oldalt találni?
Az öcsémtöl is elvették,ràadàsul az ellenör,mondvàn régi foto van benne....Most nem igényelhet ujat.Sorszàmot kellene hozzà tudni,és azt nem jegyeztük fejben.
Nekem ez a rendörös sztory nagyon érdekes.Szoval nem tudom mi igaz mi nem,mi hogy történt.Egy lehetöséged van:feljelentés.
de ki ellen? az asszony nevét sem tudom és a rendőrt is akkor láttam először....
ismeretlen elkövető ellen?
Be kell menned a rendőrségre,és hivatalosan feljelentést kell tenned ismeretlen tettes ellen.A rendőr úgyis kikérdez,és elmondhatod a személy leírását a nőnek.A rendőrt hamar megtalálják,mert írtad,hogy a járókelők hívták ki,ezért neki hivatalosan el kellett járnia.Mivel ő munkaidőben volt,neki az őrsön mindenről jelentést kell írnia(a munkaideje miből állt)Remélem az időpontot nagyjából tudod,hogy mikor történt az egész,mert ez alapján tudják azonosítani a rendőrt...
Feljelentést neten keresztül nem nagyon tudsz tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!